Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-06-10 23:20

Як приготувати котлети "Курячі ніжки"

Днями ввечері захотілося чогось смачненького. І я тут же звернулася за допомогою до "пана", який носить звання Інтернет. Вже на межі терпіння, так як пошук був тривалим, я знайшла оригінальний рецепт курячих котлет. У чому ж оригінальність? А в тому, що ці котлети на паличці і в тісті, в ролі палички виступає соломка. Цей рецепт я втілила на своїй кухні в реальність. А зараз хочу розповісти, що потрібно для отримання "псевдо курячих ніжок".
Отже, інгредієнти, які знадобляться для приготування
Для тіста: борошно (250 г), кефір (100 мл), сода (0,5 ч. л.) і сіль.
Для фаршу: куряче філе, зелень, цибуля, часник, сіль, спеції 1 ст. л. готової гірчиці.
Додатково також потрібна звичайна соломка.
Починати бажано з приготування тіста. Кефір потрібно підігріти і додати туди соду, сіль. Перемішати. Слідом не поспішаючи додати просіяне борошно. Тісто має бути м'яке еластичне. Далі слід залишити тісто на 30 хвилин.
На наступному етапі готується фарш, який наприкінці варто гарненько відбити, для надання йому в'язкості і пластичності. У фарш додається столова ложка гірчиці.
З фаршу формуються котлетки і одягаються на соломку. По закінченню 30 хвилин тісто розкочується на робочій поверхні. Акуратно нарізається смугами.
А ось тут починається сама кропітка робота. Необхідно котлети обернути підготовленими смужками тіста. Починати обертати потрібно від соломки. Ні в якому разі не потрібно піднімати котлети за соломку.
Для смаження знадобиться рослинна олія. Смажити потрібно на маленькому вогні, щоб фарш усередині присмажився. Масло має покривати половину котлети.
98

Коментарі 7

  • 2015-06-10 23:40
    Виглядає ефектно - треба буде якось гостей таким здивувати)) 
    Дякую за ідею!
    • 2015-06-10 23:48
      Пожалуйста! На фотках в интернете выглядело еще эффектнее. Но увы! с первого раза не всегда получается желанный результат .. в принципе и с 10 тоже бывает не получается )).
  • 2015-06-11 00:21
    Супер оригинальный рецепт! Я такое не знала. Вот только что-то жалко себя, когда подумаю сколько надо попотеть над этой красотой, а мои мальчики в итоге эстетику не оценят, а скажут типа: могла бы и не долбаться, котлеты как котлеты.... Я прямо вижу как беру эти соломинки и после таких слов делаю человечьи котлетки из домашних.
  • 2015-06-11 13:52
    А я трошки хитрую, коли готую ці ніжки, просто і фарш зроби, і тісто заміси, і потім ще потій біля сковорідки, тому я купую готове тісто і швиденько все творю, але чомусь така моя праця мало ціниться- раз і ніжки десь втікли з тарілки, тому я більше практикую пиріжки з фаршем їх більше виходить, а це для мене означає одне, що довше до плити не йти) 
    А відносно краси, ви не бачили, що в мене перший раз вийшло)))
  • 2015-06-11 22:07
    Смачненько вийшло.Аж слинки потекли. 
    Тільки я не зрозуміла як ви їх на сковорідці смажили. Вони ж такі довгі, що лише в дуже велику сковорідку влізуть. Та й тоді виходить, що й соломка смажиться. 
    Взагалі я більше люблю запечені страви. Вони корисніші і возитись з ними потрібно менше. Та гадаю в духовці такої скоринки золотої не вийде.
  • 2015-06-12 14:00
    Колись в дитинстві в мене був друг, в котрого бабуся дуже смачно готувала різні страви. Коли я приходив до нього в гості, бабуся пригощала нас ось таким блюдом. Тільки я тоді ще не знав що саме це таке. Це дуже смачно, цей смак я пам'ятаю до цих пір. Дякую за чудовий рецептик, обов'язково додам собі в вибране, та приготую його на цих вихідних.
  • 2015-06-13 14:54
    А мені здається, що така страва прикрасить святковий стіл і потішить гостей своєю оригінальністю. Але, єдине, що замість соломки, я б взяла дерев’яні шпажки, які використовують для шашличків з курячого мяса. Соломка ну дуууже крихка виглядає. І ще я такі котлетки готувала б діткам, особливо тим, які погано їдять. У малят аж очка загораються, як бачать щось таке незвичне. Звичайно, тоді котлетки краще запікати у духовці. Спасибі за те, що дивуєте!

Наступний запис

2015-06-10 23:19

Детокс-суп

16
14

© 2010 - 2024. Всі права захищено.