Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-08-11 15:44

Як швидко зробити сирники до сніданку

Інгредієнти:
- 500 гр нежирного сиру (можна додати залишки нежирної сметани або йогурту) ;
- 1-2 курячих яйця;
- 1 столова ложка цукру;
- борошно 1-1,5 склянки;
- оливкова або вершкова олія 50 гр.
Всі інгредієнти (окрім борошна) потрібно добре вимішати в якомусь посуді. Потім, можна поступово - по одній столовій ложці, додавати в суміш борошно. Тепер, прийшла пора зробити шарики, які потрібно добре обваляти в борошні або паніровочних сухариках. Але, я віддаю перевагу саме борошну.
Виложити сирники на сковороду з гарячею олією, бажано - оливковою або вершковою. В разі, якщо такої під рукою нема, то можна використати і звичайну соняшникову олію.
Накрити сковороду кришкою і на середньому вогні смажити, десь 5 хвилин. Потім, перевернути сирнички на другій бік. Знов накрити кришкою і, десь за 3-4 хвилини сирники піднимуться та зарум`яняться і з другого боку: це означатиме, що вони готові і їх пора подавати на стіл. Сирники можна полити сметаною, медом або варенням.
Смачного всім.
345

Коментарі 9

  • 2015-08-12 00:50
    Гарно та соковито виглядають Ваші сирники!!!! ))) Ням-ням!!!!  
     
    А питання таке - а чи точно 50 гр. масла вистачить, щоб пересмажити на ньому все тісто, що вийде із 500 гр. сиру??? Жир же дуже всмоктується, я завше використовую його багато. Бо інкаше - пригоряє або не просмажується....
    • 2015-08-13 21:59
      З 500 гр сиру в мене виходить 2 сковороди сирників. Смажу я їх під кришкою: так вони підіймаються і робляться пухнастими і добре прожарюються знутрі. 50 гр оливкої оліі цілком достатньо. Вона не вигорає, на відміну від вершкової, її лише сирники всмоктують. Може, для другої партії, якщо треба, трішки додаю олії.
      • 2015-08-14 01:34
        О, це мене тішить. що загалом жиру виходить більше... )))
  • 2015-08-12 07:58
    А я в который раз вижу сырники без использования соды. Вы на раз готовили, да?
    • 2015-08-14 01:33
      А що, як без соди -то на раз?
      • 2015-08-14 08:31
        Так они без соды на второй день твердые и не вкусные из-за этого.
  • 2015-08-12 12:49
    Обожнюю страви з сиром. Сирники - взагалі ідеальна страва. Хоча, відверто кажучи, я готую їх завжди по-різному. Інколи вони ідеальні, інколи не зовсім. Напевно, що це через жирність сиру. В мене була бабуся, яка готувала все так смачно, що й ложку можна проковтнути. Чому я не дізнавалась в неї всі таємниці? Зараз дуже жалкую. Смачні були сирники?
  • 2015-08-13 13:13
    Autumnhoney, в мене сирники завжди добре виходять. Але я ніколи борошно за нормою не додаю - усе на глазок. Скільки - це дійсно від сиру залежить. Не тільки від жирності - якщо кислуватий, борошна трохи більше. Але півтори склянки на півкило сиру - це трохи забагато. Як правило, в мене виходить неповна склянка на півкило сиру. Одного яйця на таку кількість теж цілком достатньо, ніякої соди теж не потрібно. І з олією не заморочуюсь: звичайна соняшникова - саме те (вершкове масло я краще з бутербродом з’ім, а дорогу оливкову олію - до салату чи якоїсь єкзотичної середземноморської страви, іноді балую свою родину італійською кухнею).  
    У тісто для сирників я частенько додаю трохи ізюму, дрібненько порізану курагу чи чорнослив. Такі сирники з сухофруктами і без сметани смачні - посипані цукровою пудрою.  
    А ще я частенько готую солоні сирники. Дуже полюбляю експериментувати на кухні, а цеі - результат одного з досить вдалих експериментів. Звичайні солодкі сирники моїм вже трохи набридли (дуже часто готувала), а солоні їдять залюбки, ще й добавки просять. Замість цукру додаю трохи солі та перцю, і багато подрібненої зелені. Зелена цибуля, кріп, петрушка, селера - що є. Дуже добре, якщо шматочок солоної бринзи знайдеться (моя маленька слабкість - страви з бринзою). Іі треба натерти та змішати з сиром. Далі - як зазвичай: яйце, борошно, та смажити. Можна на сковородці, а можна у фритюрі (тоді треба робити не "оладки", а маленькі кульки). Дуже смачно з моїм улюбленим сметанно-часниковим соусом, можна й з майонезом (ну, це вже для "майонезних фанатів").
  • 2015-08-15 13:35
    Мабудь один з найкращих рецептів сирників. Я ще інколи експерементую - готувала сирники з вівсяними пластівцями. До цих інградієнтів додаю ще кисломолочний сир,дрібку солі та вівсяні пластівці - отримую неймовірно смачну страву!

© 2010 - 2024. Всі права захищено.