2015-06-01 21:28

Відвідання Київського муніципального академічного театру ляльок

#КиївськийМуніципальнийАкадемічнийТеатрЛяльок – один з двох академічних театрів ляльок Києва. Розташований цей #ТеатрЛяльок за адресою: #Київ , вул. Миропільська, 1 (5 хвилин від ст. м. Чернігівська), або зупинка трамваїв №№ 22, 23, 28, 33, 35 «Андрія Малишка». Театр створено на початку 80-х рр. (1981-1983). Офіційний сайт театру http://www.puppet-theater.kiev.ua/.
Фасад будівлі театру прикрашений мозаїчним зображенням Кия, Хорива, Щека і Либідь (фото 2, 3). Приміщення театру невелике. Я не знаю як фінансується цей театр, але залишається враження, що театр ледве тримається на плаву. Ляльки якісь не виразні, сцена і зала хоча і доглянуті, але просяться на реконструкцію і оновлення. Я вже мовчу про вбиральню (фото 6). У вестибюлі театру багато різних кумедних рукотворних виробів, ляльок (фото 7, 8).
Що стосується репертуару театру, то він різноплановий: для дітей усіх вікових категорій і навіть вечорами проходять вистави для дорослих. Вартість квитків: і дорослий, і дитячий – 40 гривень. Незалежно від віку дитини, квитки все одно потрібно купувати на неї, навіть, якщо малюк просидить увесь час у батьків на колінах. Купити квитки можна і безпосередньо в касі театру, і онлайн.
Ми відвідали виставу – віршовану комедію «Троє поросят» (за мотивами народної англійської казки). Тривалість вистави 45 хвилин. Ця вистава розрахована на глядача від 3-х років. Але тексти занадто «мудровані». Ні, текст мені, як дорослій, дуже сподобалися. Крім того, використанні і деякі елементи українських традицій, а це надає виставі особливої привабливості. Декілька пісень і танців теж використано. Я досі не визначилася для себе: чи потрібно малечі такі мудровані, а моментами складні, тексти казки? Бо слідкуючи за зацікавленістю маленьких глядачів, я бачила, що зміст вони не завжди розуміють і втрачається увага. Але можливо і потрібно привчати змалечку дітлахів до гарної мелодичної літературної української мови та виховувати таким чином в них патріотизм? Не знаю.
9

Коментарі 9

  • 2015-06-02 09:30
    Как посмотришь на такие помещения, и понимаешь, как же в нашей стране ничего не ценится (. Жаль, что все находится в какой-то разрухе. Простите, я не особо допоняла, ваши дети теряли внимание из-за языка или именно сложных текстов сказки?
    • 2015-06-02 10:50
      И того, и другого. Во-первых, моя семья - русскоговорящая. Но это мои проблемы. Всё же мы живём в Украине и просто обязаны знать родной язык. А вот тексты действительно увлекали родителей, но совсем не интересны детям.
      • 2015-06-02 22:23
        Я могу сказать лишь одно: красивый родной язык можно встреть очень редко. Обычно это смесь языков и разнообразных диалектов с каким-то кривым коверканьем, хотя может это мне редко встречаются "щіри українці".
        • 2015-06-03 06:56
          Так это в жизни так встречается. А здесь именно литературный красивый язык был... Я ловила каждое слово и представьте, что придраться мне не было к чему (с моей то любовью придираться)))))
  • 2015-06-02 12:17
    Одна з моїх освіт, актор театру ляльок. Пам'ятаю.історію відкриття цього театру. Вона повністю базувалася на ентузіазмі декількох людей. Спочатку колектив не мав свого приміщення і орендував площадки у різних залах. До речі, першим керівником і режисером був Єфремов, вже не пам'ятаю ім/я та побатькові, уродженець Донецька. Він не знайшов спільної мови з керівництвом Донецького театру ляльок і відкрив свій театр у Києві. Спочатку у них було приміщення не більше трьохкімнатної квартири. а тепер великий зал. При бажанні можна багато чого досягти.
    • 2015-06-02 12:27
      Да, правда, я тоже читала об этом (как создавался этот театр). Но видать долго на одном энтузиазме, без финансов, не протянешь (
  • 2015-06-02 12:32
    Ох як і шкода, що такі театри, та й взагалі подібні заклади можна сказати, що не фінансуються. Багато із них знаходяться не в найкращому стані. Та існує не лише ця одна проблема, не радує й те, що багатьом на них просто наплювати. Кому цікавий якийсь там театр? Треба розвивати ще й культуру, а не лише так сяк підлатати будівлю, ляльки чи ін.
    • 2015-06-02 21:03
      Видно, что коллективы стараются, но от этого становится печальнее: такая богатая начинка с такой бедненькой обёрткой ((
      • 2015-06-02 21:17
        Таланти є і вони стараються із всіх сил, але їхніх сил не завжди вистачає, на жаль, особливо в матеріальному плані. :(

© 2010 - 2024. Всі права захищено.