2015-01-23 15:48
Не можу сказати про себе, що я велика прихильниця парфумів та косметики. Ніколи я не ганялася за якимись брендами та дуже спокійно відносилася до косметичних засобів: усі ці масочки, модні тенденції, дівчачі обговорення акцій і цін – не для мене.
І тут екскурсовод нашу групу веде до музею парфумів «Musee de La Parfumerie Fragonard». Не можу передати свого внутрішнього супротиву такій пустій траті часу на якийсь там музей, коли нас чекають історичні пам’ятки Франції! Вставши десь там позаду я нетерпляче чекала кінця цієї дурнуватої екскурсії. А закінчилася ця екскурсія моєю бійкою з російськомовною учасницею нашої групи за флакон парфумів. )) Як це сталося? Сама досі цього не зрозуміла, але тільки-но співробітник музею розкрив рота, щоб донести до нас історію парфумів, так я із захватом не могла відволіктися від оповіді. Так цікаво! А ті всі музейні експонати мідних котлів, в яких колись виготовлялися парфуми, скляні колби з парфумами, якими користувалися вельможі та королі Франції - вражали. Не забули нам нагадати і про фільм «Парфумер», дію мускусу, про часи Наполеона Бонапарта, коли милися рідко, а щоб не тхнути – поливали себе парфумами. Відомі усім рядки з листа Наполеона до Жозефіни яскраво передають стан санітарних норм того часу: «Не мийся, я вже їду додому.»
І ось коли оповідь скінчилася, нашу групку запросили до залу - магазину, де можна обрати і придбати парфуми фірми Фрагонар. Весь натовп кинувся купляти мила, парфуми. Я обрала собі два запахи, які мені найбільше сподобалися: #FragonardEtoile (квітково-деревний аромат), #FragonardDiamant (аромат східних квітів). Щоб дістати гроші, я поставила флакони з обраними парфумами на стіл і якась дама їх схопила. Я накинулася на неї і видряпала мої парфуми у неї з рук. Ніхто тоді не вийшов з музею з порожніми руками, всі щось прикупили. Можливо у повітрі музею щось таке вітало, що усі жінки (і я в тому числі) подуріли. Парфумами я і зараз користуюся, коли збираюся на якісь урочистості. А якщо вам доведеться потрапити до Парижу, то обов’язково завітайте до цього музею за адресою вулиця Скріб, 9 (9 rue Scribe) недалеко від Опери Гарньє, бо на Україні оригіналів цих парфумів ви не придбаєте.
20

Коментарі 14

  • 2015-01-23 22:07
    Ничего себе страсти)) Женщина-то хоть жива осталась?))
    • 2015-01-24 00:06
      :)))) да, но косо потом всё время смотрела, а мне уже было и не до неё :)))))))
  • 2015-01-24 08:43
    Интересно, сколько стоят такие духи, если не секрет? Мы вот заходили в Карузель возле Лувра и мне там духи так понравились, но цена была оооочень высокая за очень маленький флакончик, поэтому я купила себе Эйфорию в дьюти фри за 50 евро)))
    • 2015-01-24 10:58
      Честно, я не помню вообще. Я тогда всякой всячины накупила: брелки, мылки, башенки, вонючий сыр, магниты и т.д. и уже всё в голове перемешалось. Меня даже удивляет, что вы столько цен помните. Я вообще не помню, даже за вход в метро. Вот только на некоторые блюда в ресторане еще помню.
      • 2015-01-24 19:16
        Да, я действительно как -то все помню. Я даже в школе и универе когда училась, один раз прочитаю текст и наизусть запомнила)))Поэтому вдвойне обидно, когда муж забывает какие - то мелочи, которые были при нашем знакомстве))))
        • 2015-01-24 23:19
          Ничего себе какие таланты! Та Бог с ними, с теми мелочами, главное, чтобы вы жили хорошо.
  • 2015-01-24 14:13
    Та ви небезпечна особа -) Бідолашна жіночка не постраждала? Хоча цей випадок навчить її не брати до рук чужого -) До речі ,вітаю з покупкою. У нас мабуть оригінальні парфуми не купиш, в Брокарді купуєш оригінал, а починаєш користуватись і розумієш, що це біля оригіналу лише стояло -(
    • 2015-01-24 16:12
      :))))) "небезпека" - моё второе имя. :))))О Брокарде ничего не знаю.
  • 2015-01-25 14:27
    Які ж все-таки жінкі багатогранні та непередбачувані. Я вами інколи просто захоплююсь і в мене не вистачає слів, щоб описати та передати свої ємоції. :) Ваша розповідь мене не залишила байдужим. Я так розумію, флакони з парфумами були в одному екземплярі, раз вона намагалась їх у вас забрати, а ви так відчайдушно кинулися на захист обраного товару.
    • 2015-01-25 14:31
      :))) А вы "захоплюєтесь" лично мной или всеми женщинами? :)))) Ну дайте, дайте пококетничать немного :)))) И духи (конечно!!!!) не были в одном экземпляре, их там было много: бери - не хочу. Так в том то и прикол: зачем она у меня забрала - это первое, а второе - чего это я так отреагировала... не понятненько !!!
      • 2015-01-25 14:38
        В данном случае лично Вами) А если глобально, то всеми женщинами так же я восхищаюсь.) Женщины, они временами такие прекрасные... :)  
         
        Возможно, на вас обоих повлияли ароматы Франции, как в фильме "Парфюмер".
        • 2015-01-25 14:40
          Ну ладно, комплимент принимается, уговорили. :)))) Даааа, надышались что надо! Токсикоманы!
  • 2015-01-25 14:44
    это же прекрасно)) я так старался, Вы не поверите...) теперь я очень рад. :)

© 2010 - 2024. Всі права захищено.