2015-04-02 15:11
Київська дитяча клінічна #лікарня №2 (пр-т Алішера Навої). Частина 2.
#ЛОР - відділення. #Операція з видалення аденоїдів та мигдалин.
У продовження до частини першої зазначеної теми.
Найгіршими місцями у ЛОР - відділенні виявилися два туалети, які смерділи, не дивлячись на те, що їх постійно мили. Крім того, я не знаю з яких причин, але позначок «Ч» або «Ж» - немає, а про хоч якісь клямки можна було тільки мріяти. Як не дивно – черг не було.
Особливу увагу приділю персоналу: жодної претензії (як не дивно) в мене немає. Усі чемні, привітні, турботливі. На дітей ніхто не гримав. І був постійний адекватний контроль. Медичні сестри навіть слідкували, щоб діти, які лежали самостійно без дорослих, пішли помилися перед здачею аналізу сечі, калу.
Ніяких натяків на хабарі чи «вдячність» не було. Але система все ж таки гнилувата у закупівлі медикаментів. Коли оформлюють госпіталізацію (9.00 ранку) на першому поверсі видають список медикаментів, які потрібно купити ТІЛЬКИ в аптеці при лікарні, інакше не госпіталізують. На сьогоднішній день це складає 450 гривень. Сюди входить і рідке мило, рулони рушників. Ще й благодійний внесок потрібно сплатити у розмірі 100 грн. Але через три години до палати заходить #анестезіолог і дає другий список (на сьогодні – 550 грн.), де також вписані рушники і мило (ЛОР - відділення і операційна – окремі «держави»). Списки ці подвійні (на всяк випадок): дві крапельниці, чотири фіз. розчину і т.д. Зрозуміло, що величезні залишки повертаються у ту саму аптеку при лікарні і нові пацієнти їх купляють повторно.
Крім того, дають на вибір купити анестезію: або #Пропофол , або #Діпріван , але навіть в Києві їх купити можливо тільки в одній-двох аптеках і тільки за рецептом. Раджу тим, хто зіткнеться з такою проблемою, звернутися до цілодобової аптеки за адресою вул. Артема, 55. Тут ми знайшли все і вмовили продати анестезію без рецепта.
В наступній частині я розповім про саму операцію і важливі моменти, на які потрібно звернути увагу, якщо вам прийдеться оперуватися.
39

Коментарі 6

  • 2015-04-02 21:33
    Тобто Ви зовсім нічого окремо не платили лікарю і анастезіологу за операцію?
    • 2015-04-02 21:57
      Почему же, отблагодарила на следующий день: анестезиологу - 200 грн. и врачу - 400 грн. Они об этом не говорили и договоренностей не было. Но я планирую и дальше обращаться к этим врачам за консультацией, потому решила отблагодарить. Деньги то все равно небольшие.
      • 2015-04-02 22:20
        Ну это в самом деле совсем небольшие деньги. Просто когда я лечилась в центре эндокринологии в Киеве, то там люди платили уже 2 года назад за операцию на щитовидке по 1000-1500 врачу и половину этой суммы анестезиологу. Хотя сума тоже не оговаривалась с персоналом, просто цена передавалась от старых пациентов к новым.
        • 2015-04-02 22:25
          Так и здесь... по традиции. Возможно, что по новым ценам уже платят и другие суммы, но я платила по осенним ценам. А вообще это не обязательно. За щитовидку конечно больше из-за сложности. Всё определяет сложность и важность операции.
  • 2015-04-11 19:47
    Мені здається, що знадобиться ще мільйон років на переоснащення наших лікарень=( Воду на Марсі швидше знайдуть, ніж щось змінеться. Не люблю торкатися політичної теми, тому просто скажу: "Дуже сумно дивитися на стан лікарняних кімнат та прибиралень..."
    • 2015-04-11 22:05
      Ну, сравнительно с другими больницами, то это отделение ещё и ничего, хотя спину от "удобных" кроватей до сих пор ломит.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.