2015-02-19 10:53
#Київ очима іноземця (продовження)
#Враження від візиту до Києва
Мій гість звертав увагу на все: гарні історичні #памятки , архітектуру, людей, побут. Його висновки мене засмутили і в якійсь мірі образили. Але ж чого ображатися на правду: низький соціальний рівень; квартири (переважна більшість) погані і опалюють їх занадто сильно; неохайні вулиці; занедбанні будинки і двори; страшні дороги (навіть у столиці). Перелік занадто великий. Мого гостя вразили занадто низькі ціни на проїзд у транспорті (декілька разів перепитував скільки коштує проїзд у маршрутному таксі). А з цін на #цигарки і #алкоголь зовсім сміявся (закупив собі декілька блоків і кожну пачку розпакував, щоб не конфіскували в аеропорті). А ще він не міг не аплодувати співакам з гітарою у вагонах метро, які своїм співом збирали кошти. З їжі йому сподобалися: борщ, сирники, котлети по-київськи. Салатами, де змішуються багато компонентів (олів’є, вінегрет, крабовий, оселедець під шубою, мімоза та інші) європейці гидують.
11

Коментарі 9

  • 2015-02-19 11:12
    Що правда то правда, бідність і розкоші, завжди крайності. 
    Якісь ми на фото не хазяйські. 
    На 5 фото костьол, знаходиться біля мого ВУЗу, католицький св.Миколая. Його постійно реставрують. Ззовні дещо нагадує Кьольнівський Дом (Собор у Кьолні, Німеччина).
  • 2015-02-19 12:50
    Нажаль, що стосується сміття – це цілковита правда! У нас дуже брудні вулиці, навіть, коли сміття вивозять, є бродячі собаки, які це сміття розносять по всім вулицям. Що стосується низьких цін, не погоджуся, ціни можна зрівняти тоді, коли знаєш прожитковий мінімум та мінімальну заробітну плату людини.
    • 2015-02-19 12:54
      Да, но его это не интересовало. Он сравнивал с европейскими ценами.
  • 2015-02-19 13:07
    Ну нічого, ми теж як їдемо до них в Європу теж зрівнюємо ціни і співставляємо (це я так розмірковую щоб точно таке робила) тому нічого дивного в цьому немає, але я трошки засмутилась відносно фотографій... так хотіла себе там побачити))) А це навіть і не мій район(
  • 2015-02-19 13:50
    :))) где именно хотели себя увидеть? на мусоросборнике? :))) Может у вас район почище...
  • 2015-02-19 14:12
    Це точно, транспорт у нас - дармовий. В Європі такі ж ціни,але у євро. Мабуть, через те й такої якості: сам водій може, у маршрутці й цигарку всмалити, й шансон врубити(...Опалення у міських квартирах - це окрема пісня...Вікна - навстіж серед зими, в них вилітають гроші, ціни на газ ростуть...Авжеж, все логічно(... Скільки я намучилась у міській квартирі в боротьбі проти сухого повітря! Тепер за містом у власному будинку поставили термоголовки на батареї й маємо комфортну температуру й економне використання паливних ресурсів. А щодо салатів....я його дуже розумію. Ніколи не подобались дрібненько покришені олів’є, шуба, мімоза тощо...Люблю італійські салати з айсбергом, черрі, шинкою та пармезанчиком, политі вишуканою салатною заправкою та невимішані у якусь неапетитну масу...
    • 2015-02-19 14:37
      Всю правду написали. И с отоплением правда. Мало кто знает, что в странах ЕС так не шмалят отопление. Там в квартирах всегда в меру прохладно, но квартиры то на совесть сделаны и не дует со всех щелей (щелей нет), :))) Вы так вкусно написали о своих предпочтениях, что я поняла о времени обеда. :)))
    • 2015-02-19 21:34
      У нас в нових багатоповерхових будинках почали встановлювати автономне опалення на кожну квартиру - і комфортну температуру встановити можна, і по вартості виходить майже в 2 рази дешевше. Друг ща 78 квадратів платить приблизно стільки ж, як ми за свої 38.
      • 2015-02-20 12:20
        У нашому маленькому містечку у Вінницькій області ще років десять тому в примусовому варіанті встановлювали в кожному будинку чи квартирі індивідуальне опалення. Спочатку юди обурювалися, а зараз розуміємо, що це набагато краще і дешевше.

Наступний запис

2015-02-18 11:21

#Київ очима іноземця

7
15

© 2010 - 2024. Всі права захищено.