Відпочинок

Група, учасників: 29
2015-08-30 13:23

Активний відпочинок на вихідних в Клотені - мальовничому передмісті Цюріху

Серпень в Цюріху видався незвичайно спекотним місяцем: стовпчик термометра, вже з ранку показував 35 °. Ось, ми і вирішили провести суботній день не в біготні по музеях, а десь на природі. Зовсім випадково вибрали фітнес центр, який був розташований поблизу від цюріхського аеропорту - в містечкі Клотен.
Це, аж ніяк не елітний спорткомлекс, а звичайний і абсолютно доступний центр проведення активного дозвілля для всіх бажаючих. Плата за вхід складає всього 7 швейцарських франків на дорослого, 3,50 - для дітей, віком від 6 років, для тих, хто молодший - безкоштовно. Хто придбає абонемент на місяць, сезон чи рік, відвідання центру відпочинку стане ще дешевше.
Величенний гарно доглянутий парк, каскад басейнів різної глибини і конфігурації, ресторан і кафе, тенісні корти - були в нашому розпорядженні весь день. Подумалося, чому в Києві та інших містах України немає нічого подібного?
Фактично, в Україні відсутня можливість активного проведення дозвілля для пересічних громадян. У київських передмістях у будь-якого водоймища нас зустрічають тільки високі паркани і заборонені зони, притому, не тільки в Конча Заспі і Пущі Водиці, але вже і в Бучі, Ірпіні, Зазим'ї, а міські пляжі Києва не відповідають санітарним нормам.
Стало дуже прикро за всіх нас і питання про те, що робити і хто винен - ​​чисто риторичне. Залишається тільки плекати надію, що децентралізація і посилення фінансового забезпечення влади на місцях дасть можливість громадам краще організувати і облаштувати своє життя за європейськими стандартами.
19

Коментарі 5

  • 2015-08-30 14:42
    Дуже гарно) Вміють люди організовувати своє дозвілля)
  • 2015-08-30 21:28
    А можете писать цены в более привычном эквиваленте? Хочется понять стоимость. И вы не правы, говоря, что в Киеве нет подобных мест. Я знаю два, по крайней мере, род Киевом клуба. Цена колеблется от 300 до 800 грн. в сутки за номер. Есть и бассейны, и корты и т.д. Только еда оплачивается отдельно.
  • 2015-08-31 08:35
    По актуальному курсу 1 швейцарський франк = 25 грв., тобто вхідний квиток на весь день для дорослого коштує 175 грв., якщо є річний абонемет - то в 10 разів дешевше. Я теж знаю в Києві різні клуби, навіть, у центрі міста, але ці розваги не для пересічних громадян. А я написала про заклади дозвілля в Швейцарії, двері в яких відчинені для всіх, і ціни не кусаються, а умови для відпочинку і оздоровлення - просто казкові.
    • 2015-08-31 12:04
      Мы ещё не готовы к такому...мы же гадим даже там, где едим и тыряем всё, что не так лежит.
  • 2015-08-31 12:57
    Непогоджуюся з вами: що значить "ми не готові"? "Ми" - це хто? Ви маєте на увазі пересічних громадян, чи особисто себе? Наші громадяни теж подорожують світом і не гадять де попало, і не тирять все, що приглянеться. Недобре це так про всіх думати. Асоціальні елементи є у будь якому суспільстві.  
     
    Принципове і системоутворююче значення має система. В даному випадку - державна система організації дозвілля і відпочинку громадян. Навіть, у СРСР існували нормативи по кількості спортивних майданчиків та скверів на душу населення в регіоні. Ці нормативи враховувалися при забудові мікрорайонів і т.д. На привеликий жаль, зараз міська влада нехтує всіми ціми нормативами, да і співвідношення ціна - якість, ціна - заробітна платня не видержують ніякої критики.  
     
    Це, мабуть, це одна причина, чому я так полюбляю подорожувати і організовувати для себе і родини свято на вихідні. Потрапляєш зовсім у інший світ, який живе по зрозумілих законах, всі посміхаються, комфортно і безпечно себе відчуваєш, нихто до тебе не чіпляється, тобто, реально відпочиваєш душею і тілом.

Наступний запис

2015-08-27 19:05

Графіті – місцеві розваги молоді

13
8

© 2010 - 2024. Всі права захищено.