Відпочинок

Група, учасників: 29
2015-07-27 23:16

Чисте місце для відпочинку –невже це нереально?

Заздалегідь прошу пробачення за відсутність фото – ніяк не полагодять мій телефон. Вже 3(!) тижні минуло, як я віддала у ремонт свій телефончик, і ніяк не можу повернути його живим та здоровим. Але то так, про болюче. Наразі мова про веселе – про #Відпочинок . Фото обов’язково покажу!!!
Час від часу вибираюсь із малям у місто – погуляти у новому місці. Полюбляємо годувати качок, лебедів та чайок на Лебединці – є у нас у Рівному такий куточок у гідропарку. Тут озеро, де мешкають птахи. Ось і на цьому тижні вирішила розважити сина, тож зібрались та поїхали.
Птахи були не дуже голодні, їли погано, і малому це швидко набридло – бажаючих попоїсти важко було підманити до берега озерця. Тому він побіг гуляти навколо озера, ну і я ж за ним слідом. Дитині цікаво все, тож не минули жодного закутка. Чого там тільки не було, скажу я вам…
Картонні та пластикові стаканчики, недопалки, биті пляшки, лушпайки з насіння, обгортки від морозива та цукерок– то не саме гірше. Біля однієї з затишних лавочок малий мало не вхопив до рук (пардон) презерватив. Про величезну кількість використаних шприців я теж промовчу.
На ці штуки дитина вже не звертає уваги, може просто показати мамі, що там он теж лежить сміття.
І це центр міста!!! Найобразливіше те, що смітників на Лебединці вдосталь, і доріжки заметені – тобто за чистотою тут намагаються слідкувати. Тоді чому ми,жителі, самі робимо собі гірше?
Не розумію, чому важко донести обгортку від морозива до смітника, котрий за 5-10 метрів? Для чого в пішохідній та велосипедній зоні бити пляшки прямо під ногами? Для чого з такого гарного міста та місця робити сміттєзвалище?
Дуже багато людей приходять сюди з маленькими дітьми, що повзають по газонах. Колінка та долоні оголені, а в травичці може бути що завгодно - від собачого лайна (знову ж пардон) до битої ампули з-під димедролу. Народ скаржиться, що немає #ДеВідпочитиЗДітьми , ні в м’ячика пограти, ні на траві посидіти. Сидять на лавочці, поруч смітник, і все одно сміття лишають там, де їли.
Ну звідки у нас таке свинство??? І як його позбутись?
4

Коментарі 14

  • 2015-07-27 23:52
    Зазвичай у такому свинстві звинувачують молодь, проте й старше покоління не краще. Нещодавно йшла на дачу - паркова зона біля річки, попереду йде пара років під 50, і тут жінка кидає на землю поліетиоеновий пакет, а чоловік ногою відпихає його в траву. Перегнала, кажу: "Як гарно!Завтра ж самі будете тут іти і дивитися на сврє сміття!" Жінка сказала, що зараз підніме, однак коли я поверталася, то пакет лежав там же. Вибачте, але інакше, як сволотою, я таких людей назвати не можу(
    • 2015-07-28 09:28
      Танюшка - умничка. Надо, надо их тыкать носом!!! А меня уже на детской площадке жохаются: иду из-за спины некоторых несознательных мамаш, а они семки плюют прямо на песок площадки (урна за спиной), как только я захожу на площадку (в поле зрения), так все сразу лушпайки в ручку собирают и вдруг вспоминают, что в метре урна есть. Ну не падлюки, а?! Некоторые подсмеиваются, типа: "подбери косточку, а то сейчас Бессонова заставит всю площадку убирать". Ну и пусть подсмеиваются. По крайней мере, благодаря моему "гавканью", хоть площадка на площадку, а не на мусоросборник, стала похожа. И такие мамаши чему научат своих детей? Ничему. Только о себе -любимом думать: бумажечка то тяжёлая, чтобы до урны донести.
      • 2015-07-30 23:02
        Как я понимаю, мадам Бессонова, Вы у себя на площадке уже стали чем-то вроде Бабая, только для взрослых)) 
        А вообще я полностью с Вами согласна.
        • 2015-07-31 08:14
          Я там бабайка для всех)
    • 2015-07-28 22:01
      Молодь можна звинувачувати, чого ж ні? Але хто ту молодь виховував, усі забули, так? 
      Знаєте, у мене ще краще. Я живу на 7 поверсі, ліфт працює з перебоями. Вести на вулицю дитину, нести торбу іграшок, волочити машинку-каталку - те ще задоволення. Зранку, збираючись на прогулянку, виставляю пакет із сміттям за двері. При порозі лишити не можу - малий цікавиться вмістом, і доводиться потім прибирати) Так ось, уявіть моє здивування, коли маже 2 тижні поспіль мені доводилось виносити по 2 пакети сміття! Якась сволота поруч із моїм сміттям за тих 5-10 хвилин, що стояло без нагляду, абсолютно спокійно ставила свій. можна було б і лишити, проте мені було соромно сусідів. Ну як так можна?
      • 2015-07-30 23:05
        Ого, у Вас там прямо якись злочинець завівся... ото вже як зловите, то відіграєтесь за всі 2 тижні)  
         
        Взагалі ж не розумію таких осіб - навіть у свиней в загоні в одному кутку їдять, а в іншому гадять... люди ж, виходить, значно гірші(
        • 2015-07-30 23:20
          та не зловлю вже.... ліфт запрацював, і, сподіваюсь, совість теж прокинулась)
  • 2015-07-28 14:18
    Гадаю, тут справа в менталітеті. Ну не може зрозуміти наш народ, що через деякий час туди ще хто-небудь прийде, та й байдуже йому. Потім самі ж повернуться у цей свинарник. Цьогоріч відпочивали у Затоці. Не там, де безліч школярів - студентів, а де відпочиває більш "культурний" контингент. Коли людей ще майже не було, пляж був доволі охайний. А потім понаїхав люд, і треба було уважно дивитись під ноги, щоб на щось не наступити. Боляче дивитись, як нація деградує у цьому сенсі.
    • 2015-07-28 22:07
      Декілька років поспіль відпочивала з сестрою на Світязі у приватному секторі. У однієї господині. Ми її влаштовували, нам теж все подобалось. Дорога до пляжу - 3 хвилини. Круто, так? Водичка - кришталь, дно-пісочок. Краса та й годі. Проте більше я туди не хочу . Там розвели таке свинство, що одного разу покривало ніде було стелити - кукурузні качани, кавун, виноград, пиво з рибою.... Меню для відпочинку підходить, але навіщо це всім демонструвати???
  • 2015-07-28 14:25
    Вы про парк жалуетесь, у нас вот в подъезде постоянно окурки, пачки от сигарет, обертки от конфет, бутылки, спасибо хоть шприцов нет. И это 5-этажка! Все знают друг друга. Какое-то бытовое свинство-хамство. Для меня тут решение одно - я убираю. Тоже самое примените к парку. Соберите субботник из людей, которым не все равно.
  • 2015-07-28 22:08
    У власній поштовій скриньці знаходжу шприці. Проблема в тому, що всім відомо, чиїх рук справа, а чіпати бояться. У всіх діти малі, батьки старенькі....
  • 2015-07-29 12:58
    В мене навіть немає відповіді на це :( Я не знаю чим люди думають, як вони думають і чи взагалі думають. Я собі не можу уявити аби дозволила собі, членам своєї сім'ї чи тим з ким відпочиваємо, залишити сміття чи щось десь викинути. Не можу! А от інші, мабуть, дуже спокійно це можуть :( І як до них не доходить, не уявляю, не думаю, що настільки тупі, але ще важче повірити, що роблять це свідомо.
  • 2015-07-30 12:18
    Для нас це болюча проблема, бо живемо недалеко від пляжу і паркової зони. Пляшки, скло, пакети, залишки їжі, недопалки, все розкидано. Замість того, щоб пустити дитину гратись на пляжі, тримаю її на руках, бо страшно, що кудись наступить або й в рот запхне. Але є більш культурні свині. Вони своє сміття акуратно складуть в пакет і тільки тоді залишають посеред пляжу. Донести його до сміттєвого баку уже не вистачає сил. І що саме цікаве, з ким би не говорила про цю проблему, всі стверджують, що прибирають за собою. Признатись соромно.
  • 2015-07-30 14:15
    Маленький відступ: нема чого молодь звинувачувати, як на мене нас уже більше привчили до чистоти :( 
    Хоча, "для свинства все возрасты покорны" :DDD  
     
    Так от, що я хотів сказати. Є у нас в Житомирі гідропарк. Про кабінки в яких переодягатись я взагалі мовчу, це туалет. В прямому сенсі. Про це вже всі місцеві знають. Вирішили з дівчиною виїхати під Житомир (десь 20 км від ЖТ в сторону Високої Печі). Там ліс, річка, обриви різні, острівці. Дуже красиво. Знаходиться це місце на протилежному березі від села "Буки" (маленьке село, в основному кілька дач, та і все). От уявіть наше здивування: йдемо в ліс все глибше, а сміття біля берега все більше. Здавалось би, дика місцевість, не так просто добратись, а таке робиться. З другої сторони все вірно, якщо самі відпочивальники після себе не приберуть, то замість них це вже ніхто не зробить.  
     
    2015 рік, а прибирати після себе досі не всі навчились. Геть не віриться, що таке може бути. А може. Ось це і дивно. Для мене дивно.  
     
    О, що пригадав. Я заочно навчався і в мене на курсі один мужик був, який пропонував закінчення курсу на річці провести. Точніше пропонував зробити це на одному острівцю. Куди, як він виразився "бидлу не дістатись, а тому там чисто". Хороший варіант як на мене.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.