Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-08-08 02:47

Мій рецепт бефстроганова із свинини.

М'ясико, приготоване таким чином, було коронною і постійною стравою у моєї мами. Я ж готую #бефстроганов набагато рідше, бо син не дуже любить їсти цільне 'ясо. І ніколи не заморочуюсь із ним так, як воно потрібно по класичним рецептам. Зазвичай бефстроганов я готую просто, ненапружно. ) Тобто, м'ясо не відбиваю, сметану або #смажене борошно у підливу не додаю...
Цього разу в маркеті дівчина відговорила мене брати звичне м'ясо - лопатку або окорок, бо воно, мабуть, було "другої свіжості". ) А ось вибір свинячої вирізки "благословила". Вона дійсно була нормальною - на вигляд, на дотик, на запах. Коли тикала в шматок пальцем - вм'ятина розсмоктувалась досить швидко. Але мене все одно "торкнуло", і я вирішила перед смаженням м'ясо трохи промаринувати у розведеному водою уксусі. На всяк випадок. )
Отож, півкіла м'ясa порізала на #шматки завтовшки десь 1 см, потім ці шматки порізала довгастими "пальчиками". Розвела воду з уксусом, додала лаврушку, мелені душистий та гіркий перець, приправу "До шашлику" (без куркуми та каррі, які я категорично не люблю), сіль і трохи цукру. Закинула туди заготовку для бефстроганова. З кількістю маринаду переборщила - полестила кількості придбаного м'яса, мабуть! ) Але то не страшно. Поки м'ясо маринувалось, приготувала зажарку. Три великих цибулини почистила та глибоко вирізала корінчики (вони шкідливі, якщо хто не знає). Покришила соломкою та поклала в сковорідку з олією. Смажила до глибокого золотаво-коричньового кольору.
Чому я так багато цибулі на півкіла м'яса беру? Бо, по перше, люблю багато підливки, і щоб не лише одна рідина була, а саме цибулька! По-друге, коли м'ясо з'їдаємо, я в щедрих залишках підливки варю пшеничну або рисову каші - мммм, смакота, і без зайвого клопоту! )))
Чому так засмажую? Бо тоді #цибуля дає гарний #колір підливці (й не треба додавати #борошно ), і сама не знебарвлюється під час тушіння.
Готову зажарку відправила у кастрюльку для тушкування.
М'ясо вийняла із маринаду та виклала на сковорідку, де заздалегідь почала підтопляти свинячий #жир . Підсолила, накрила кришкою та смажила, періодично перемішуючи шматочки. Насичене, але не #РівномірнеОбсмаження всіх шматочків з усіх боків - то мій компроміс між всіма. Чоловік і я любим засмажене, а синові не дуже й корисно зараз таке їсти. Тож присмажила максимум з двох боків ті брусочки, а два боки залишились "вільними" від засмаги. )
Далі м'ясо переклала у кастрюльку із зажаркою, додала гарячої кип'яченої води, лаврушку та прийнянті для нас усіх спеції. Ще додала чайну ложку меду. Він надає гарний колір та цікавий смак м'ясу. Ну й тушкувала все те на маленькому вогні. Цілу годину. Бо люблю, аби м'ясо аж ниточками розпадалось у роті. )
Ну а далі - комусь бефстроганов і #КольоровіМакарони , комусь гарнір у вигляді картопляного пюре. Шматочки помідорок, притрушені сіллю та перцем, хліб. Приємного апетиту нам! )
26

Коментарі 9

  • 2015-08-08 07:58
    Татьяна, вы очень интересный рассказчик и такой противоречивый кулинар!!!)))) вы случайно не телец? Почему противоречивый? Вы с одной стороны думаете о полезностях и безвредностях, а с другой стороны просто обожаете готовить вредную пищу. К примеру, вы говорите о перестраховке с мясом, хвостиках лука, зажаривании. А с другой стороны: готовые приправы, уксус, жир. )))) А ещё: основная роль муки в подливе - не цвет, а густота. У вас действительно своеобразный рецепт. И я тоже терпеть не могу карри и куркуму )))
    • 2015-08-09 02:18
      Давай вже на ТИ, згода? ) Гарно ти підмітила, Таню! Я дуже протилежна сама собі. ))) Щодо їжі - у кожного свій бзік. Хтось макарони лиш з твердої пшениці їсть і звичайний рис, а хтось виключно нешліфований рис але макарони звичайні... ) Тому все відразу нешкідливе - то не моє. ))) Частково і десь - краще, ніж суцільно і ніде! І я не тілець. Я "мутант" - моє ДР на межі двох дуже протилежних знаків, отож Близнюки відпочивають в порівнянні зі мною ))))))
      • 2015-08-09 08:26
        Ок, тёзка, будьмо дружить! ))  
        Хммм, надо поразмышлять над своими бзиками кулинарными ) 
        И я, и я родилась на границе двух "рогатых" созвездий ))))) 
        Признавайся!
  • 2015-08-08 14:15
    Каструлька так схожа а горщик)) А м`ясо дуже апетитно виглядає, я б не відмовилась))
    • 2015-08-09 02:22
      Ах, то літрова кружка з кришкою. Літрових кастрюль не знайшла, коли дуже треба було. А теперь ця кружка у мене на "одноразові"супики та на м'ясико як раз підходить. ) А щодо апетитності.... Ах, у мене є така пристрасть. ЗАраз розкажу, може вам теж сподобається. Ой, з вами теж пора на ТИ переходити, не проти? ) Так от, отаке м'ясо у макарошки (краще за все -у вермішельку), та в ту ж тарілку закинути сметанний салат із помідор+огірків+цибулі. (можна без огірків). І виходить тааака смакота!!!! )))) Я років з 17 так не їла, але я вже дуже близько до відновлення цієї моєї гурманської традиції! ))))
      • 2015-08-09 14:37
        Та ж ніби вже переходили)) 
        А от щодо рецепту, то м'ясо та ще й з салатом зі свіжих овочів зі сметаною просто не може бути несмачним. Так що однозначно +1)
        • 2015-08-09 16:28
          ))) однозначно смачно, але ж якщо все в одну тарілку та перемішати - то трохи шокуюче для всіх виходить )
  • 2015-08-08 17:24
    Я вже 100 років нічого такого не готувала із свинини, все більше курка та качка, але треба розкуркулитись і приготувати якось) А макарони я такі теж люблю, вони пахнуть овочами)
    • 2015-08-09 02:25
      Чкщо домашні курки та гкачки - то навіщо те 100% формалінове та нітратне м'ясо із супермаркету, та на 50% вірогідно, що так же із ринку??? Домашнє - найкраще!!!! І користі більше! )))  
      А макарони мені такі так собі, та й чоловікові теж. А от сину роблю заманухи візернунчасті із них, то ж вони мене виручають, коли треба нагодувати вередуху! )

Наступний запис

2015-08-07 19:17

Рецепт курки з рисом в сотейнику

6
4

© 2010 - 2024. Всі права захищено.