2015-02-09 23:35
Хочу показати вам ще дещо зі свого рукоділля. Поки хворіла і нікуди не виходила з дому, вирішила зв'язати гачком невелику серветочку на стіл. Ця #серветка буде використовуватися для того, щоб не подряпати полірований стіл або інші меблі. Я думаю, що навесні буду ставити на неї вазу з квітами або фруктами. У будь-якому випадку завжди приємно, коли вдома є речі, зроблені своїми #руками . Пам'ятаю, в дитинстві у мене було багато подушечок з красивими ажурними наволочками, краса яких мене завжди захоплювала. Їх зв'язала моя бабуся, вона теж вміла в'язати гачком, але мені до її майстерності ще дуже далеко. На жаль, вона не встигла навчити мене в'язати #гачком так майстерно, бо тоді я була зовсім крихіткою, а вона рано пішла з життя. Вже пізніше, коли вчилася у школі, я пішла в гурток, де мені показали як в'язати прості речі гачком.
2

Коментарі 9

  • 2015-02-10 14:23
    О! Серветка гачком) Стовпчики))) Заспокоює... Але тільки часу треба багато, на жаль((( яаж руки тремтять, так хочу зробити таку саму. Тільки я би взяла нитки іншого кольору. Зелений краще з жовтим. Та і персиковий мабуть теж) Але кому як до вподоби)
    • 2015-02-20 00:31
      А Ви зробіть жовто-блакитну, буде дуже символічно)). Зараз таке поєднання кольорів не тільки патріотично і цілком логічно в наш час, а й модно. Мені сподобалися нитки, якими я в'язала зелену серветку - дуже легко і швидко в'язати ними. А ось червона серветка - зовсім інша справа, складно та копітко в'язати тому, що нитка не ковзає.
  • 2015-02-10 17:09
    А я буду плести підставки під гаряче й прихватки. Тільки потрібно знайти гачок товстий. Замість ниток - шнурки зі старих непорібних речей) Тобто порізати тканину тоненькими стрічками. Тканину бажано товстої фактури. Ніколи такого не робили?) дуже цікаво виходить. Найбільш професіні майстрині можуть з таких "ниток" плести і без гачка, тільки пальцями. Але, як на мене, це довго) Граще вже гачком
    • 2015-02-20 00:41
      О! Це дуже цікаво! Я таке ще ніколи не робила. Але я бачила в селі у бабусі кругленькі яскраві постілки біля дверей, які зроблені із тканини, що була розрізана тоненькими стрічками. Мабуть Ви щось подібне збиралися плести?
  • 2015-02-10 17:26
    Яка гарна річ у вас вийшла! Дуже захоплююче.) Для квітів буде у самий раз. Їх зелене листя буде добре співвідноситись з кольором серветки. Для фруктів можна зробити жовтого чи помаранчевого кольору з зеленим краєм. Взагалі, мені подобається Ваш витвір мистецтва.)
    • 2015-02-20 00:36
      Дуже дякую Вам. Мені теж подобаються мої серветки. Зараз я продовжую в'язати і в мене є нові витвори.
  • 2015-02-19 14:49
    Я ще в школі вив’язувала гачком подібні серветки. Одна з них була дуже оригінальною. Зв’язана також «по колу», але значно більша в діаметрі. Після того, як виріб був готовий, я його крохмалила «на фужерах». Технологія дуже проста, але серветка під невеличку вазочку виходить дуже приваблива. 
    Крохмаль розводиться у воді (на літр треба взяти 50 г), замочується серветка. Можна залишити на пару годин. Витягається, віджимається. Акуратно розправляється. Під «хвильки» матеріалу (у вас їх добре видно на другому фото зеленої серветки) підставляються фужери догори ніжками – на однаковій відстані один від одного і рівно віддалені від центру. Після повного висихання серветкою можна користуватися.
    • 2015-02-20 00:25
      Спасибі Вам за докладну розповідь про те як правильно накрохмалити в'язану гачком серветку і підготувати її до подальшого використання в побуті. Червону серветку я ще не закінчила в'язати, хочу теж зробити її трохи більшого діаметру. Думаю подарувати її мамі до 8 березня, а от зелену залишу собі.
  • 2015-02-19 14:53
    Також, в шкільні роки нас вчили в'язати спицями та гачком, та якось ця наука була для мене дуже складною. Незнаю чому, адже все ж таки з інших предметів мала досить високі оцінки. І тільки коли була у декреті, з'явився вільний час, і я поставила собі за мету навчитися в'язати гачком, і мені вдалося розібратися самій. Доречі, я починала також із серветок. Тепер час від часу в'яжу безрукавки, накидки, туніки, плаття. Справді речі вязані гачком дуже красиві.

Наступний запис

2015-02-07 23:55

Солодкі або солоні #грінки

12
7

© 2010 - 2024. Всі права захищено.