2015-05-13 10:01
Хочу поділитись із вами власним досвідом.
За традицією, 9 травня, на День Перемоги, ми ходимо на могилу до бабусі й дідуся – вони учасники війни. Цього року, також зібралися і я взяла із собою доньку.
На цвинтарі, як завжди, купа безпритульних собак. Але вони, зазвичай, нікого не чіпають. Ми вже пройшли кількох собак, які мирно грілися на сонечку, як із-заду підбігла собака і вкусила доньку за ногу.
Скажу чесно, ніколи не потрапляла у таку ситуацію. При собі, звичайно ж, ні мила, ні зеленки, ні йоду немає. Оговтавшись, знайшла машину і попросила у господаря з аптечки зеленку й пластир.
Коли ж ми приїхали до травм-пункту, тоді вже лікарі розказали мені, що потрібно було запам’ятати ту собаку або, навіть, сфотографувати її, щоб потім мати змогу обстежити її на #сказ . У такому випадку, дитині можна було б не робити #щеплення від сказу. А саму рану потрібно було одразу промити милом і замазати зеленкою, пластир не накладати.
Нам, все-таки, призначили лікування. Добре хоч, що тепер не 40 уколів у живіт, а 6 щеплень у ручку протягом 90 днів.
Сподіваюсь, що вам такий #досвід не знадобиться, але краще бути підготовленим.
5

Коментарі 3

  • 2015-05-13 13:09
    Співчуваю... нехай пошвидше загоюється! 
    А Вам дякую за гарну новину про відміну 40 уколів)
  • 2015-05-13 15:03
    Це жахливо...особливо, коли дітей чіпають.. Мого чоловіка теж вкусив собака, чоловік встиг сфотографувати. ДОбре що джинси дебелі були, на шкірі лишилася неглибока подряпина. Але звичайно ж до лікаря звернулися, а штани у пакет і в сміття. Хоча мабуть треба було спалити. Взагалі тема собак-безхатченків дуже неоднозначна. У нас біля дому є кілька собак, з кліпсами на вухах. Добрі, в очі заглядують. Я їх теж підгодовую інколи. Не хочеться навіть думати що вони можуть зашкодити, але..
  • 2015-05-15 10:00
    Така ситуація не просто неприємність, Я люблю тварин, та у тім коли їх стає занадто багато, це починає бути проблемою. Коли відбувалися події e Слов'янську, повз наш населений пункт на авто про'їджало багато біженців. Багато з них їхали в нікуди, і тому кидали своїх домашніх улюбленців напризволяще. У мене, наприклад, живе папуга корелла, залетів на подвір'я. Зібралася чималенька зграя безпритульних собак, декотрі з них досить великі, роблять шкоду, розмножуються. Багатьох розібрали, та не всіх.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.