2015-02-18 22:59
Зараз всі святкують Масляну, печуть млинці і ходять в гості до друзів. Я теж з 16 лютого почала "млинцевий" тиждень - сімейним рецептом млинців. Проте днів то у тижні сім, а одні й ті ж готувати не дуже хочеться. Ось я і вирішила випробувати новий #рецепт . Але це будуть не млинці, а... "млинцевий #торт ".
Тепер пропоную вашій увазі цей дуже простий і смачненький рецепт "млинцевого тортика".
Окремо будуть потрібні певні #інгрідієнти для млинців, для крему, для глазурі. Отже, почну з того, що входить до складу млинців.
Молоко - 1 літр
Яйця - 3 шт
Борошно - 350 гр
Цукор 2 ст.л.
Сіль
Ванільний цукор - 15 гр
Масло рослинне - 1ст.л. в тісто
Масло вершкове для змащування млинців
Для крему:
Вершки 33-35% - 350гр (замість вершків можна використати густу сметану)
Сирний сирок - 150 гр
Молоко згущене - 1/2 банки
Мак - 15гр
Шоколад білий - 50гр
Для глазурі:
Шоколад білий - 50гр
Масло вершкове - 10гр
Горіхи та цукати за бажанням (для прикрашання)
Приготування:
Для приготування млинців можна обрати улюблений вами рецепт. Головне, щоб #млинці були тоненькі і трохи солодкуваті.
Я для приготування млинців, збила 3 ​​яйця і 1/2 норми молока, додала цукор, сіль, ванільний цукор і все борошно. Всю суміш добре перемішала і по частинах додала решту молока. Готове тісто має нагадувати, мабуть, кефір. Коли тісто готове, додати в нього рослинне масло і добре перемішати. Спекти млинці. Від душі змастити кожен млинець. Остудити.
Мак в невеликій ємності залити водою і закип'ятити 10-15хв. Потім добре його промити і залити невеликою кількістю молока. Знову прокип'ятити 10 хв. Після цього злити з маку всю рідину і гарненько потовкти в ступці.
Для отримання крему потрібно гарненько змішати сирок сирний і згущене молоко, потім додати мак і ще раз все гарненько перемішати. Шоколад розтопити на водяній бані та додати його до сирної маси. Вершки збити до піків. Далі змішати їх з сирною основою крему.
Тепер треба брати млинці один за одним і споруджувати з них торт. Блин + крем + млинець і так постійно чередувати. Останній млинець зверху не змащується.
Шоколад розтоплюється на водяній бані, змішується з розм'якшеним маслом. Отриманною глазур'ю треба покрити тортик. Прикрашається вся ця "творчість" за індивідуальним бажанням. Я для прикрашання використала цукати з вишні та фундук.
Ось що вийшло!
8

Коментарі 3

  • 2015-02-19 07:45
    Завжди з захопленням переглядаю ваши пости. З кожним разом вони стають все цікавішими. Прекрасний рецепт Млинцевого торту. Наче і я побувала у вас на святі. так і хочеться сказати: "Смачного".
  • 2015-02-19 11:46
    Напевне позичу я у вас ідею :) Зазвичай ми обходилися звичайними млинцями, та цього разу винико бажання приготувати ось такий торт. Дякую вам!
  • 2015-02-20 14:29
    Цікавий рецепт і смачний такий мабуть, але я як подумаю, що півдня буду творити цей шедевр, а зникне він за 5 хвилин, то навіть трошки сумно. Хоча, що тільки не зробиш для того щоб порадувати своїх близьких. Я робила щось схоже, але перемазувала грибною начинкою, ну і кількість млинців була дещо меншою, але було не так гарно в кінцевому результаті як у вас.

Наступний запис

2015-02-17 23:44

#Рецензія #Фільм #КрістоферНолан #Початок

4
9

© 2010 - 2024. Всі права захищено.