Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-06-30 23:16

Ви в цьому році вже куштували кабачки смажені?

Давно їх хотіла й нарешті здійснилося)))) На моєму столі вже теж побували #кабачкиСмажені . Приготувати їх надзвичайно просто. Кабачки помити, нарізати кружечками (хтось любить тоненькі, хтось товстенькі), посолити/поперчити за смаком. Обмакнути в борошні й смажити з обох сторін на сковороді з розігрітою олією до золотистого кольору. #Кабачки викладаємо слоями, додаємо вичавлений часник, поливаємо майонезом. Я іноді роблю ось такі пірамідки, їх зручніше брати й виглядають вони апетитніше))) А ви вже їли в цьому році страву з дитинства?
15

Коментарі 3

  • 2015-07-01 11:06
    Тааак, вже кілька разів, особливо такі кабачки подобаються із помідорами :)
  • 2015-07-01 14:00
    Звісно ж, готувала - не один килограм вже з’їли! І теж майонезом смайлики на них малювала))) Ось зараз в мене така "малесенька" (литрів десь на 5) каструлька на кухні стоїть, а у неї кабачки, вже порізані та пересипани сіллю, щоб зайвий сок вийшов. Десь хвилин 10 ще постоять - і піду смажити. Сьогодні будуть зі сметанно-часниковою підливою - ще смачніше, ніж з майонезом, як на мене. А що залишиться - стушкую з томатом. Готувати такий соус дуже просто. Треба дрібненько порізати лук, морковку та корінь селери (коріння можна натерти, але мені подобається, коли вони скибочками йдуть). Усе це підсмажую, перекладаю у казан, додаю порізаний шматочками солодкий перчик, трохи води - і хвилин 10 тушкую. Потім кладу кружальця обсмажених у борошні кабачків, солю, заправляю томатом, лавровим листом та перцем і ще трохи проварюю. Страва дуже смачна і гарячою - до картоплі, і холдною. Холодна мені навіть більше подобається - на хліб, як кабачкову ікру.  
    А невдовзі таки великі "кабаки" підуть - буду ікру готувати. Дешево та сердито! Обов’язково на зиму законсервую, вийде набагато смачніше, та ще й вигідніше, ніж магазинна.
  • 2015-07-02 13:30
    Обожнюю цей рецепт, влітку гріх не готувати влітку страви з кабачків.  
     
    Шматочки кабачків змащую соусом нашвидкоруч: 
    - майонез; 
    - укроп і петрушка; 
    - часник дрібно розчавлений.  
     
    А зверху викладаю кільця свіжого помідора.

Наступний запис

2015-06-30 18:49

Рецепт з шовковицею.

376
8

© 2010 - 2024. Всі права захищено.