Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-05-11 20:18

Заготовка петрушки

Хоч ще літо не настало, але я вже починаю збирати #врожай і заготовляти на зиму) Перша на черзі #зелень , точніше, #петрушка . Така петрушка буде знахідкою взимку, особливо цілі листочки для прикраси салатів в новорічні свіята.
Петрушку я спочатку звільняю від стеблів, щоб лишилося одне листя. Потім листя промити і бажано просушити. Отримане листячко дрібненько порубити і викласти на пекарський пергамент (можна й на харчову плівку, але у мене не виходить її добре загорнути). Тепер згортаємо папір трубочкою, загортаємо вуголки з одного боку і ставим на стіл. Трошки по стукати трубочкою по столу, щоб зелень утрамбувалася, можна також допомогти ложкою. Загортаємо другий кінець і відправляємо в морозилку. В такий спосіб можна заготовляти щавель і кріп.
Для використання такої замороженої петрушки достатньо відрізати від трубочки кільце необхідного розміру, а залишок й далі тримати в морозилці. Також дуже ражду зберегти цілі листя петршуки для зими - обовязкого стануть в нагоді)
13

Коментарі 6

  • 2015-05-11 21:33
    Ми теж так робимо заготовки на зиму. У минулому році заморожувала кріп, помідори, перець. Взагалі можна все так заморозити, але не всі овочі та фрукти добре зберігаються. Мені не подобається полуниця((( Вона дуже швидко стікає, коли разморожується
    • 2015-05-12 10:31
      Я теж люблю заморожені овочі, але більшість з того купляю у супермаркеті. Не знаю, чи то дорожче виходить, чи ні - але так зручніше, як на мене - не треба тримати заповнену вщерть морозилку (особливоЮ коли вона невелика).
  • 2015-05-11 23:51
    Я петрушку заморожую в простих поліетиленових пакетиках, просто втрамбовую тоненькою пластинкою, щоб потім легко було відламати необхідну кількість. А от кріп морожу в півлітрових баночках, тих, що закручуються - місця займає мало і легко вишкрябується ложкою.
    • 2015-05-12 00:46
      Теж зручний спосіб) а кропу у нас небагато, то в фользі маленькими порціями заморожую. а от з петрушкой можна не церемонитись, її багато:)
  • 2015-05-12 17:22
    О, заморозки))) А я все складаю в спеціальні пакетики для заморозки, дуже зручно)
  • 2015-05-14 13:30
    Ооо, я теж уже це роблю! У меня цілі зарості однієї рослини, схожої на кинзу. Я нарвала, тепер чекаю, пока підсохне. А ще складаю у морозилку. Зараз вже й кріп на підході. Я за звичай рву його ще молоденьким, а не тоді, коли цілі віти. До речі, у меня ще минулорічна зелень лишилась, супи смачні з нею. 
    В минулому році я і консервувала овочі, і складала у морозилку. Баклажани, кабачки, морква, перець, багато різної зелені тощо. Ну про ягоди і фрукті взагалі і речі немаєж, теж складаю. От добре, що знайошвся такий собі умілець, який придумав такі холодильники, двокамерні

Наступний запис

2015-05-11 19:52

Свинина в мультиварці

6
5

© 2010 - 2024. Всі права захищено.