Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-05-21 22:46

Смачні курячі нагетси

Не повірите, іноді хочеться шкідливої ​​їжі. Так, щоб швидко, смачно і поживно. Вкрай рідко собі таке дозволяю. Пам'ятаю, коли була вагітна, часто мене тягнуло в Макдональдс. Мені тоді нагетси здавалися просто неземними ласощами. Так от сьогодні поговоримо про них :-) Хто з вас дозволяє собі таку фастфудовську їжу, як нагетси, хот дог, бургер, різні напівфабрикати? Як часто ви собі це дозволяєте?
Поки думаєте, розповім, як готувала. Все дуже просто! Розігріти пательню, налити соняшникову олія, викласти напівфабрикати. Обсмажити, трохи протушкувати під закритою кришкою. Можна прикрасити зеленню.
Колись готувала нагетси сама з філе курки, сухариків та яйця. Ні трохи не гірші за ці :-)
70

Коментарі 9

  • 2015-05-22 08:14
    У менеє 2 власних рецепта домашніх нагетсів:  
     
    1. Куряче філе слід добряче відбити, посолити, макнути в яйце, а потім в сухарі. Піджарити. 
    2. Курячий фарш змішується з невеликою порцією муки і з яйцем. Потім роблю шарики, всередину кладу маленький шматочок сиру і обжарююю в панірувальних сухараях. 
     
    До нагетсів соус: змішується абрикосовий джем, лимонний сік, соєвий соус, гірчиця, суміш перців.
  • 2015-05-22 11:58
    Іноді? Шкідливої їжі хочеться завжди)) А от дозволяємо собі рідко, оскільки здоров'я дорожче. Краще знайти щось таке ж смачне, але корисне.
  • 2015-05-22 13:12
    Дуже полюбляю нагетси та іншу їжу з МакДональсу. Раніше, коли в мене ще не було малечи, була там часто. З подружками заходили туди 1-2 рази щомісяця. Зараз в мене маленькі діти, тому буваємо там рідко і купуємо там тільки морозиво, щоб не було спокуси. Вважаю, що цю їжу не треба їсти з дитинства. А ще помітила, що неможливо зробити такі ж смачні і хрусткі нагетси дома ні по одному рецепту.
  • 2015-05-22 15:17
    Мені соромно, але теж дуже молюбляю дещо з Макдональдзу. Чизбургери, бігмаки, а особливо - картоплю. Знаю, що шкідливо - але я ж не їм це щодня, а іноді можна й "порушити дієту". 
    А ось нагетси іхні зовсім не сподобались. Таке враження було, що курячим філе там тільки пахне. Ну й назва. А так - було враження, що там забагато чого є - усіляки шкірочки з хрящиками, дрібненько перемолоті, зпресовані та змішані з шматочками філе... Щодо заморожених полуфабрикатів - то це зовсім печально. Виварений курячий бульйон, фарш з тих же шкірочок, трохи чистого м’яса, модифікований крохмаль, розпушувачі та загусники, чомусь славнозвісні пальмове масло та глутамат. А головне - рослинний білок, скоріш за усе - соєвий (а сою я визнаю тільки у вигляди соусу). Ні, якщо й купувати цю "харчову хімію" - краще якоїсь хорошої ковбаси куплю. А курячи нагетси готовлю сама, з філе. 
    Філе відбиваю (не дуже сильно), ріжу його невеличкими шматочками, перетрушую їх з сіллю та приправами для курки (беру готовую суміш, але дивлюсь, щоб без солі та глутамату була, подобається марки "Любисток"). А потім обкачую у борошні, змочую в збитому яйці та знову у борошні (я не дуже люблю у сухарях смажити). Смажу обов’язково у фритюрі - нагетси повинні "плавати" у оліі. В мене для цього невеличкий казанок, напевне, можна і у глибокий пательні чи сотейнику. Зтрушую залишки масла і розкладую на листики салату. А на гарніг - смаженою картопля-соломка чи картопляним пюре (так більш "дієтичне"), і зеленим салатом. Соус можна різний до них подати. Наприклад, майонез зі сметаною, зеленню та часником, чи хороший кетчуп. Мені ще подобається ткемалі (готовлю сама - як-небудь напишу рецепт). Звісне, це не зовсім те, ніж готові нагетси, але набагато смачніше й корисніше!
  • 2015-05-22 22:16
    Хм... а я такого і не їла ніколи... аж самій дивно...
    • 2015-05-23 20:27
      і я:)
      • 2015-05-23 20:37
        О, то я не одна така)))
  • 2015-05-23 14:26
    Я нагентси сама роблю. Для цього беру кураче філе, різу середніми шматочками. Для обмакування змішую сухірі для паніровки, тертий сир і топлене масло. Кожеш малок обмакую в збие яйце, потім у суміш. Запекаю на пергаменті у духовці. Виходить завжди дуже смачно.
  • 2015-05-23 16:46
    Нагетси - це дуже шкодлива їжа, як і все смажене з додаванням олії. Але ж іноді так хочеться смаженого, хоч тікай. Дітям тем паче давай все, як у тому фаст-фуді. Нещодавно мої родичі з дітьми були у ресторані та їм із собою, дятім, віддали біфштекс. Якщо б мама приготувала так страву вдома, ніхто б і не скуштував. А від шеф-кухаря все розійшлося, за вуха не відддерти.

Наступний запис

2015-05-20 23:21

Котлети домашні

12
12

© 2010 - 2024. Всі права захищено.