Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-07-17 01:33

Фарширований перець.

Ось, поступилася своєму принципу: якщо готувати щось вайдотне, то вже робити багацько, аби відпочити три-чотири дні від того готування. І зробила майже нашвидкуруч трішки фаршированого перцю. Чому трішки - ось скільки в мами на городі виросло, стільки й зірвала. )
Склалося все дуже гарно: і м'ясика в мене було не так вже й щоб багато, і томатна паста - лиш один трикутничок, і гробити на кухню весь день не хотілося. ))
Тож, вимиті та почищені від насіння та внутрішніх м'якеньких перетиночок #перчинки були перевернуті догори дригом, аби з них стікала водичка, якою я їх мила.
#Рис . Вичитала, що в пропареному зберігається майже вся вітамінна корисність, що нею славиться нешліфований продукт. Тепер дома "живе" лише такий. Тож 2/3 склянки пропареного рису відварила до стану набуття ним насиченого білого кольору та процідила.
#Фарш . Розморозила заготовлений раніш свинячий (котлетки мої пам'ятаєте? )) ), та #філеКурки розморозила и пропустила через м'ясорубку.
Нарешті уся торішня #цибуля нарешті була задіяна у процесі! Три великі цибулини діждали таки свого часу і були покришені прямокутними шматочками. За нею пішла #морква того ж року випуску - була натерта на крупній тертці, а ще додалась дрібнесенько-молодесенька, яку я покришила кружальцями. А потім - на сковорідку, смажитись в олії під кришкою (щоб овочі менше жиру в себе вбирали). Люблю, щоб багато було овочів у підливці, щоб вона сама по собі була щедрою!!! ))
Коли від гори цибулі та моркви залишилось, як завжди, сумна горстка, та стала вона темнувато-засмаженого кольору - я додала до них #пірамідкуТоматноїПасти . Не розводячи водою, бо! Бо частину густої томатної (обов'язково - томатної) зажарки я кладу в фарш із рисом. Так мені смачніше. Набагато!! І лише потім в залишок додаю воду.
Не забувала куштувати та регулювати смак на сіль, цукор, кислоту. Спеції по вподобанням та під настрій. )
Перемішала рис, м'ясо та зажарку - та й #начинилаПерець отриманою масою, намагаючись кожну "порцію" відразу пропхати якнайглибше, бо якщо з самого початку не трамбувати, то потім важкенько домогтися повноцінного наповнення перчинки начинкою. ) Зверху залишила невелику вм'ятинку - щоб було куди рисові в начинці збільшуватись.
Поскладала перець в кастрюлю, залила томатною підливкою - та в духовку на годинку, потім перевернула перець - та ще півгодинки потримала. (перевертала тільки тому, що перець цього разу в один шар лежав, а так - ніколи не перевертаю, просто можу струсити, як ото вареники мастять...) Щодо часу тушкування - запросто можна менше часу витрачати, але я волію краще перетримати, ніж недотримати.
Ото й вийшов в мене цього річній дебют з тим перцем такий собі нежданий, не дуже довгий по часові приготування , та як завше - #смачний ! ))) Мммм! ))) Ніякого гарніру не треба, і смакує краще, аніж виглядає, чессно! ))
п.с. паралельно я ще варила суп з фрікадельками сину та такий же суп нам із татом, то ж вважаю, що витрачені 2,5 години на все теє чарування - дуже й дуже рекордно (маю на увазі 2,5 години мудохання з продуктами, до моменту відправки у духовку перчинок, який поставив крапку в процесі моєї безпосередньої фізичної участі в готуванні) ))))
20

Коментарі 27

  • 2015-07-17 12:57
    Танюша, так гарно все описала, що я аж зачиталась! Люблю перчик такий, а чоловік більше голубці, тому і готую часто мікс)
    • 2015-07-18 00:12
      Оооо, Свєт, мій тож любить більше голубці, але я не міксую, і мені перець легше зробити, аніж голубці. Мій перчини мені віддає, а начинку сам їсть. ) А саме смішне - колись я ненавиділа той перець з фаршированого та ту капусту із голубців, і завше віддавала їх своїм тодішнім хлопцям. )) Ось як все змінилось! )))
      • 2015-07-18 00:28
        Отак завжди, все повертається)
        • 2015-07-18 13:51
          Іноді дуже несподівано! ) Добре, коли не через силу та небажання! )
  • 2015-07-17 13:07
    Заздрю я вам білою заздрістю, по доброму зрозуміло! Обожнюю фарширований перець, але часу на його приготування у мене катастрофічно не вистачає, тому доводиться купувати вже готовий у магазині напівфабрикатів.
    • 2015-07-18 00:14
      Ох, що Вам сказати? Я ось наприклад, ніколи ще пельмені сама не робила, завше в магазі купуємо або свекров пригощає. ))) Тому я Ваша товарка теж у чомусь! )))
  • 2015-07-17 13:47
    Нам теж більше, ніж голубці, смакує фарширований перчик, і часу на готування мені йде менше, Заморожую підготовлений перець і зимою готую цю страву, перець нічим не поступається по смаковим якостям свіжому. А на рахунок пропареного рису, маю деяке упередження: має він специфічний запах, який не зникає навіть після додавання спецій. Перепробувала пропарений рис різних виробників, жоден не сподобався, тому використовую звичайний шліфований круглий рис, такий як на різотто.
    • 2015-07-18 00:20
      Ой, а Ви його вичищаєте, а потім в морозилку? І що, добре виходить? Треба й мені тка зробити, бо в цьому році з вишнею прольот, морозилка пуста. )))
      • 2015-07-19 13:03
        Для заморозки перець чищу, вирізаю серцевину, бланшую у киплячій підсоленій воді десь з хвилину, потім обсушую на паперовому рушничку, складаю один в один і так заморожую. Окремо в пакет - "шапочки" від перчиків. Ще один нюанс полягає у тому, що використовую спеціальні пакети для морозилки, які мають особливі застібки. Зимою такий перець розморожую, відразу фарширую і в духовку. Спробуйте, не пожалкуєте, він справді як свіжий виходить, а запах зимою приготованої страви пливе такий ароматний, що аж сусіди облизуються.
        • 2015-07-19 13:57
          Дякую за МК! А скажіть, навіщо бланшируєте? Ви ж шкуринку не знімаєте з нього? То в чому заковика?
          • 2015-07-20 15:51
            Шкуринку не знімаю, а після бланшування перець краще зберігається. Так само бланшую зелений горошок перед заморозкою, тоді він зберігає свій колір.
            • 2015-07-21 23:37
              Я дупло.... В морозилці все однаково зберігається...Чи ви маєте на увазі - перець свою форму так зберігає краще? Ви ж його не жмакаєте вдвоє, а отак, об'ємним морозите?
              • 2015-07-24 14:09
                Нічого не жмакаю))) Просто давно десь вичитала, що після попереднього бланшування і подальшої заморозки таким способом краще зберігаються корисні споживчі властивості, вітаміни і колір не втрачається.
                • 2015-07-24 16:17
                  О, дякую за відповідь. Зрозуміла. Почитаю на цю тему і сама, бо таки думаю, що окроп в будь-якому разі щось знищує. Але може, саме він і допомагає якимсь елементам вижити при мінус 20 ! ))))
    • 2015-07-18 00:22
      А Ви варите як кашу, чи в великій кількості води, а потім промиваєте? Для мене пропарений - краще ,ніж нешліфованиЙ, бо останній - то як перловка виглядає, їсти через сам вигляд неможливо.... )))
  • 2015-07-17 17:55
    Гарний рецепт) А я ніколи не додавала томатну пасту до начинки, потрібно буде спробувати. 
     
    Моя свекруха тушкує перці в суміші з пачки маргарину та пачки томатної пасти - виходить смачно, не посперечаєшся, але після такої страви я ще тиждень відхожу.
    • 2015-07-18 00:16
      Що, без зажарки із цибулі та моркви, просто томат та маргарин 8-0 Жорстоко..... І як на мене - то без овочів несмачно....Ну а щодо її рецепту - я якщо маргарин масличком замінити, вершковим - мож, посмачніше буде та менше трансжирів? .......
      • 2015-07-18 21:27
        Я теж люблю багато овочів, але в її рецепті мене не їх відсутність дивує, а саме використання ЦІЛОЇ пачки маргарину - перці виходять занадто жирними.
        • 2015-07-18 22:01
          Все ж залежить ще від кількості перцю! Може, вона пачку на відро??? )))))
          • 2015-07-18 22:55
            Та ні, звичайна 3-4 літрова. Але вона з Івано-Франківської обл., там прийнято так готувати. Наприклад, вареники у неї завжди плавають у жирі, картопля чи каша теж заливається ним по вінця. А я звикла до більш дієтичної їжі і моя підшлункова просто не справляється. Хоча ж кажу, виходить смачно)
            • 2015-07-19 00:22
              Аааа, ну то ясно! Хоча я не думала, що там так все жирно готують ))) Що ж , один раз на рік можна такий стрес зробити організмові заради посмакувати, і то - якщо організм дозволяє, комусь же взагалі не можна так експериментувати .... Радій, що ти -можеш! )
    • 2015-07-18 00:19
      Томат в рис з фаршем додавати навчила моя перша майже свекруха, теперт так роблю завжди. ) І є в цьому один жирний мінус - у інших мені так не смакує. :-/ )))))) Доречі, якщо так робити, то можна без м'яса робити перець - я кілька раз так робила, коли катастрофа була з грішми, так ніхто не помітив, що то вони без м'яса! )))
      • 2015-07-18 21:27
        Упс, дякую за секретик - якось сама перевіру, чи помітять))
        • 2015-07-18 22:01
          Мож, у вас гурмани покрутіше, ніж наші! )) Ну, не скупися на овочеву зажарку з томатом в фарш - вийде по-любому смачно. )
          • 2015-07-18 22:52
            Просто мій чоловік каже, що їжа без м'яса - то взагалі не їжа) А одного разу зробила паштет зі смаженої цибулі і яйця (вже й не пам'ятаю, що там ще було), так він злопав і сказав, що такий добрий - печінковий)
            • 2015-07-19 00:24
              Я робила такий вегетаріанський перець на ДР чоловіка, його сестра так стенула плечима, коли я список страв ій розповідала. А потім дивувалась - ах, як в тебе так самчно вийшло без м'яса? Я думала, що діла не буде з того перцю в тебе, та ще й на святковому столі... ))))
            • 2015-07-19 00:25
              Смак печінки дає цибулька з яйцем, мабуть. А мій печінку не переварює. Зовсім. Син - також щось не дуже її їсть. Тож я забула , коли в останнє робила щозь із печінки. (

Наступний запис

2015-07-16 22:59

Хачапурі

9
13

© 2010 - 2024. Всі права захищено.