Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-06-22 20:30

Швидкий рецепт червоного борщу

Колись я вже викладала рецепт ідеального борщу – його можна знайти за цим посиланням http://betaproject.net/Tan4ik_tes/wall-i5246.html Але не завжди є час чи бажання попередньо відварювати бурячок, чекати, поки звариться м’ясо та квасоля, тому доводиться чимось жертвувати. Ось, наприклад, шматок свинини замінити фрикадельками, від квасолі взагалі відмовитися (тим більше літо на вулиці, і ситних страв не дуже хочеться), а бурячок не відварювати, а посмажити.
Але все по-порядку. Для початку чистимо бурячок, натираємо його на дрібну тертку та відправляємо на сковорідку з олією, трішки скропивши оцтом. Смажимо, час від часу помішуючи. Через хвилин 10 додаємо томатний сік (або томатну пасту, кетчуп, подрібнені в блендері помідори). Я ж взагалі розім’яла виделкою мариновані томати – це смак зовсім не зіпсувало. Продовжуємо тушкувати все це на маленькому вогні.
Тим часом ліпимо фрикадельки та відправляємо їх до окропу. Прошу вибачення за мої страшненькі «недоколобки» - фарш попався дуже рідкий, тому довелося просто викладати його ложкою. Трішки проварюємо, знімаємо пінку і додаємо порізані картоплю, моркву й цибулю, а ще через декілька хвилин – нашатковану капусту.
Чекаємо до готовності і викладаємо у каструлю підсмажений бурячок, кидаємо подрібнену зелень, лавровий листочок, перець й досолюємо за смаком. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню та даємо настоятися хвилин 5.
Тепер борщ готовий, а часу витрачено ну максимум 40 хвилин. І нехай хтось тільки скаже, що місце жінки на кухні… у нас є безліч значно цікавіших справ ;)
36

Коментарі 8

  • 2015-06-22 20:36
    А я бы и от буряка отказалась))) а сердце то какое получилось - художественный шедевр!
    • 2015-06-22 20:44
      Без свеклы будет уже не борщ, а щи) Ох уж эта градация) 
       
      За сердечко спасибо! А ля сделано с любовью)
      • 2015-06-22 20:50
        Не обзывайтесь. Я делаю борщ с мясом и фасолью, но ненавижу сладость от буряка. И поверьте, мой борщ вы глотнете с тарелкой.. Такой вкусный. И у вас даже совести не хватит его обозвать щами.
        • 2015-06-22 21:00
          Это можно считать приглашением?)) А то вдруг просто так на слово не поверю)) 
           
          Я в детстве ненавидела борщ со свеклой, а все потому, что и в садике и мама ее не терли, а резали соломкой и эта соломка неприятно хрустела... брр... А ещё я эти тарелки с борщом под ванной прятала (во ума не хватало просто вылить!), за что постоянно получала. А вот когда начала готовить сама, то нашла подходящий рецепт и полюбила.
          • 2015-06-22 21:07
            Да пожалуйста на счёт гостей, я их не особо люблю, так что булки сильно никто не раслабляет))) А я что хрустящее не люблю (капуста в том числе), что сладость меня вообще бесит)))
            • 2015-06-22 21:36
              Такое легкое предупреждение, что моя тарелочка будет стоять на коврике возле входной двери)
              • 2015-06-22 21:38
                Нееет, стол я накрываю, но развлекать уже вы меня будете, а не я вас ))))))
  • 2015-06-23 15:32
    Дуже цікавий варіант - борщ з фрикадельками. Я дуже люблю суп з фрикадельками, а от борщ ніколи не коштувала. Хоча це ж все одно м'ясо, тому мабуть буде смачно. Я також не сприймаю борщ без буряка та томату, а от квасолю давно вже не додаю - не любить її мій животик. :( 
    А для того, щоб місце жінки було не лише біля плити, зараз, слава Богу, є безліч помічників. У мене рік назад з'явився багатофункціональний блендер, зараз на борщ за його допомогою я шинкую буряк, моркву і капусту, можу і зелень помолоти. Шкода лише, що в нього немає функції самомиття - було б взалі ідеально :).

Наступний запис

2015-06-22 15:54

Печінковий паштет

15
17

© 2010 - 2024. Всі права захищено.