Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-06-07 19:46

Як приготувати домашній майонез.

Ділюсь з вами приготуванням домашнього майонезу.
Скажу відверто, в мене майонез не завжди виходив густим, я довго не розуміла причини.
Легко готується, смачний на смак і можна давати дітям.
Нам потрібно:
#яйце куряче - 1 штука
#олія соняшникова - 1 стакан
#цукор - 1 ст. л.
#сіль - третина чайної ложки
#оцет - 1 ч. л. (можна 1 ст. л. лимонного соку)
#можна додати часник або гірчицю.
Готувати будемо одразу в банці, так як майонез буде густим. Наливаємо в банку олію, додаємо цукор, сіль та оцет. Наступним кроком буде яйце, дуже важливо, щоб жовток залишився цілим.
Головною умовою приготування густого майонезу є не пошкоджений жовток і збивати треба саме жовток, додаючи поступово олію. Відразу буде з"являтися біла маса. Збивати треба 1 -2 хвилини.
Приблизно виходить 250 гр. майонезу.
Смачного!
10

Коментарі 8

  • 2015-06-07 21:38
    Домашній майонез - то круто! Був би час на нього((( Давно готувала. Пам'ятаю, що треба всі інгредієнти додавати охолодженими. Тоді збивається краще. Можна додати французьську гурчицю (та що з зернятками). Тільки додавати треба вже у готовий майонез і замішати ложкою, бо блендер поріже їх :-)
  • 2015-06-07 22:39
    А я частенько роблю домашній майонез. Він став відмінною заміною майонезу з магазину, адже у нього існує чимало переваг. По-перше, вартість. Ціна домашнього майонезу значно менше ніж магазинного. По-друге, корисність. Відсутність консервантів робить домашній майонез набагато кориснішим. По-третє, під час приготування майонезу в домашніх умовах є можливість додавання до його складу різноманітних спецій, відповідно своїм смаковим уподобанням. Також можна експериментувати. Для цього можна замінити оцет свіжовичавленим лимонним соком. Тут все залежить від власної фантазії. А спробувавши одного разу домашній майонез складно потім знову адаптуватися до магазинного.
  • 2015-06-08 13:15
    Ну приводу того, щоби давати дітям, спірне питання. Так як у складі сире яйце! А раптом бутулізм, сальмонела?  
    А ось ми у рецепт майонезу не кладемо ціле яйце. А лише жовток. До жовтка додаємо чайну ложку гірчиці. А далі починаємо збивати. А тільки тоді по краплинці додаємо олію, поки масса не стане перетворюватись на емульсію. Далі олію можна додавати по столовій ложці приблизно, а далі вливати тоненькою цівкою. Маонез буде дуже густий та жовтий, що лякає. Тому додають лимонний сік і трошечки води, Таким чином буде біліший і рідший. сіль за смаком. І до речІ, яйце має бути кімнатної температури!
    • 2015-06-08 13:31
      Треба буде спробувати за вашим рецептом. Мабуть в мене не виходило, тому що додавала забагато відразу олії. Візьму собі на замітку і з великим задоволенням спробую по новому. Дякую за новенький рецепт!
      • 2015-06-11 14:07
        Будь ласка!
  • 2015-06-08 13:19
    Час від часу готуємо домашній майонез, спочатку добре збиваємо яйце і лише тоді доливаємо частинами олію. Дуже подобається смак якщо додати гірчицю або часничок.
  • 2015-06-09 14:33
    Я досить довго шукала рецепт смачного майонезу, але мені ніколи не вдавалося зробити його густим.  
    Спробувала приготувати ще раз, орієнтувалась на Вас опис і у мене все вийшло. Чоловік у захваті! 
    Магазинний більше ніколи не купуватиму, дякую!
  • 2015-06-13 09:35
    Мій чоловік дуже любить домашній майонезик. Завжди додаю сок лимона, бо з оцетом смак вже не такий яскравий, та гірчицю (з часником не готувала ніколи, треба спробувати))) Ще готую майонез на перепелиних яйцях, теж туже смачно.

Наступний запис

2015-06-06 23:44

Рецепт грінок солодких

9
7

© 2010 - 2024. Всі права захищено.