2015-01-25 13:09

Спершу вітаю себе з чотирма "відмінно" й початком тижневих канікул! :) А тепер до справи.

Якби у вас була можливість все покинути й полинути... ой, тобто почати улюблену справу? Скажімо, ви працюєте в банку, а на дозвіллі самовіддано фотографуєте #фрукти , звірів та людей. Та ще й так фотографуєте, що фрукти блищать, звірі привітливо виляють хвостом, а люди із захватом плескають в долоні.
Чи змогли б ви покинути обридлу хатку бухгалтера, чи ким ви там є, та стати фотографом?
Моя мама працює вже три роки на #стоках . Перед тим вона 20 років пропрацювала у сфері соцзахисту, щодня вислуховуючи образи "стражденних і нужденних" та недолугі зауваження вищого керівництва. Не подумайте, працівником вона була чудовим, про що свідчать постійні відзнаки. Ага, від того ж вищого керівництва. Коротше, не робота, а цирк на дроті був. Тепер вона звільнилась і днями малює ілюстрації та клепає паттерни, заробляючи при цьому за місяць ті ж гроші, що й на попередньому місці роботи, а то й більше. Каже, що такого #щастя годі було й очікувати. Вона десь знайшла пісеньку, в якій є слова:
"Самый лучший в мире начальник - это я,
Потому что я работаю на меня!
Никогда не ругаю я меня,
Потому что лучший работник - это я!"
По-моєму, це прекрасно - знайти сродну працю. А ви як вважаєте?
4

Коментарі 3

  • 2015-01-25 13:50
    Згодна на всі сто відсотків. Це велика вдача - займатися тим що до душі і тим самим заробляти на життя. На жаль, мені поки що не вдалося заробляти на життя тим, що я люблю робити. Хоча поки що навіть і не позглядала такий варіант (може ще й через те, что не займалася чимось конкретним, усього потрошку:)).. Зараз у декреті, а до того якось пливла за течією - дім-робота-дім. Хоча на роботі мікроклімат непоганий, не скаржуся., але ж все одно треба виконувати не завжди легку роботу, вкладатися в терміни, нервувати)  
    Цікаво, чи можна бути в Україні, наприклад, детективом?) якщо є здібності і є до цього хист - мабуть було б цікаво)
  • 2015-02-07 13:22
    Я думаю, кожен міг би займатись такою справою, яка б і до душі була, і достаток приносила. Просто треба знайти в собі той потенціал, який дозволить робити щось унікальне, за що клієнт згоден буде платити. Треба лише вийти зха рамки стандартних людських відносин і мислити не як споживач, а як творець.
  • 2015-03-12 16:38
    Я працюю 10 років на держ.службі у мене жодної відзнаки, ні подяки, ні грамоти. За 10 років я нікому з керівництва не дозволив недолуго мене образити. І відвідувачі ставляться до мене з повагою, навіть не думаючи образити.  
    Я поганий працівник? )) жарт. я люблю свою роботу, це для моє хобі. Як би ще платили, хочаб 100 баксів ціни б їй не було.

© 2010 - 2024. Всі права захищено.