Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-05-18 14:09

Рибні страви – юшка з риби

Нещодавно роблячи покупки в супермаркеті в рибному відділі побачила свіжих, ще живих, величезних карасів. Ну як таку красу можна не купити? Принесла я їх додому, почистила, посмажила. А голови залишились. Що приготувати з голів? Звичайно зварити вуху. Але вуха смачніша, коли зварена з декількох видів риби. Полізла я в свою морозильну камеру. Маю звичку морозити з риби хребти, голови і хвости. Тож набралось рибки доволі багато. Поклала в каструльку, залила водою, додала цілу цибулину ,половинку великої морквинки, лаврове листя, перець горошком. На повільному вогні варила приблизно одну годину. Юшка з риби вийшла темнувата, але навариста. Процідила її і поставила знову на вогонь. Додала картоплю, дрібно нарізану цибулю, натерту моркву і пшоно. А в цей час починається самий цікавий процес – колупання в кісточках. З отих усіх голів та хвостів необхідно відібрати м’ясо, яке покладеться назад до каструлі.
Коли картопля і пшоно зваряться додати дрібно нарізану зелень – кріп та петрушку. Юшка з риби готова -)
20

Коментарі 8

  • 2015-05-18 17:42
    Із серії "Ніщо не пропаде")) 
     
    До речі, перший раз бачу уху з пшоном. Ви дано так готуєте? Інші купи додаєте?
    • 2015-05-18 20:01
      А мне нравится как раз с пшеном, а не с перловкой ненавистной.
      • 2015-05-18 20:04
        Я взагалі вперше чую про додавання будь-яких круп в рибну юшку, тому й запитую. Ми її завжди варили "пустою")
        • 2015-05-19 10:47
          Пустою варю якщо риби багато. А з круп частіше всього використовую пшоно. А перловку навіть не додавала нвколи -)
  • 2015-05-19 13:38
    Я теж вперше бачу, щоб у юшку пшоно клали. А стосовно голів і кісток. Я так не готую, хіба що кладу голову тунця, бо шкода викидати, вона велика і жирна. А ще дуже смачна уха зі скумбрії. Я якось раніше тільки запікала її, а тепер і юшку варю, додаю тільки картоплю туди і томатну пасту. і можна різних трав і спецій. Виходить наша інтерпретація французського супу буйабес. Спробуйте якось.
  • 2015-05-20 14:56
    Це гарна звичка - складати в морозильну камеру все, що не використалось прямо зараз - прийде і йому час)) Я віднедавна знайшла застосування стеблам кропу та петрушки, які раніше йшли до смітника як залишки після нарізання зелені. Побачила в якійсь із кулінарних передач, що шеф-повар під час приготування ухи ці стебла клав у бульон на самому початку його варки (а потім дістав і викинув). Саму зелень нарізав і посипав нею вже готову уху. А ще він дуже рекомендував варити уху із свіжим помідором, порізаним на 4-6 частин - з ним бульон набуває дещо благороднішого смаку, особливо, якщо уха вариться із річкової риби, яка має свій присмак.
    • 2015-05-20 16:12
      Коли я жила в приватному будинку завжди клала стебла кропу або петрушки до юшки. Ненавиджу запах риби, а зелень його добре перебиває.
  • 2015-05-21 13:46
    Цікавий у вас рецепт , хоча дуже незвичайний , я юшку готую зовсім іншим способом. Для початку варю картопля цибулю і моркву , як на будь-який інший суп, а потім кидаю рибу, правда в нашій родині хребтами і головами карасів не обійдешся , зазвичай з'єдную кілька сортів риби - товстолоб , карась , бички дрібні якщо є, з них навар хароший . і варю 15-20 хвилин до готовності рибі , наприкінці солю перчу , кидаю лаврушку , побільше зелені і звичайно ж роблю окремо часниково- оцтовий соус. Потрібно буде за вашим рецептом приготувати - економніше все таки!

Наступний запис

2015-05-17 20:58

Рецепт млинців на молоці

9
12

© 2010 - 2024. Всі права захищено.