Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-07-12 21:50

Кабачкова ікра, як в магазині

Вперше готувала кабачкову ікру. Кажуть, її можна стерилізувати і закривати в банки на зиму. Ще не пробувала. Поділюся з Вами рецептом домашньої кабачкової ікри. Завжди думала, що для її приготування потрібно багато морквин. Адже колір у неї такий морквяний. Виявляється, ніяку морквину можна взагалі не класти.
Для приготування нам потрібні:
- кабачки,
- цибуля ріпчаста,
- помідори,
- соняшникова олія,
- сіль,
- перець мелений чорний.
Кабачки очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Цибулю порізати квадратиками. Помідори натерти на тертку (без шкірки). Посолити, поперчити. Закласти все в мультиварку. Готувати хвилин 40. Збити блендером.
Подавати охолодженою.
Ну точно така виходить, як в магазині :-)
18

Коментарі 7

  • 2015-07-13 08:02
    Зачем нам магазинная? ))) нам нужна домашняя, твоя, Ирочка! Хвали, хвали! Придется потом всем по баночке отправлять )))
    • 2015-07-14 21:12
      Я і не проти :-) У мене сусідка - просто чудо. Їй періодично з села надсилають різні продукти. Яйця, м'ясо, овочі. Також син - рибалка. Так вона жінка не жадібна, весь час чимось ділиться. Причому ікру я робила з її кабачків. Просто вже не могла придумати, куди їх подіти.
      • 2015-07-14 21:14
        Я тоже уже не знаю куда их деть ))) завтра примусь за икру и оладьи (((
  • 2015-07-13 15:21
    А збити блендером - це ідея))) А то у мене вона шматочками виходить. Сенкс)
  • 2015-07-14 13:14
    Я теж ніколи блендером не збивала, була грудочками, я й не уявляла, що може бути по-іншому. А магазинну ніколи не пробувала навіть! Дякую за рецепт1
  • 2015-07-14 13:22
    О, моя улюблена кабачкова ікра! Саме зараз готую ії - щойно казанок закипів! Мультиварки в мене нема (поки що) - готую на плиті. Але моркву обов’язково додаю - не заради кольору, просто мені так більш до смаку, та страва корисніша буде. А ще солодкий перець - ось і вийде саме домашня ікра. А баночки з "домашньою магазинною" в мене вже закатані на зиму - готувала саме за таким рецептом, як у Irina_Dor. До речі, якщо нема блендера, можна крізь сито чи дуршлаг перетерти, саме так раніше і робила. З блендером, звісно, швидше буде. 
    А сьогодні технологія в мене трохи інша - кабачки не на терці натерла, а порізала шматочками, посолила, віджала зайвій сік та підсмажила. Буду ще овочеве рагу готувати - трохи смажених кабачків відклала як полуфабрикат. А з тих, що осталися - ікра! Стушкуються з цибулею, морквою, селерою та солодким перцем - перемелю блендером, трохи "підсушу" на сковородці, щоб зайва вода випарилася та ікра густішою стала, та законсервую.
  • 2015-07-17 14:18
    Мене завжди цікавило питання - як приготувати вдома "магазинну" кабачкову ікру?Довести її до однорідної консистенції? Виявилося рішення на поверхні - блендер)).Склад читала завжди на етикетці. Але навіть при повній відповідності набору продуктів, ікра з магазину не виходила. А ваша схожа)). Особливо останнє фото. Зараз на ринку кабачки один з найбільш доступних продуктів. А сама ікра відноситься до страв здорової кухні. Тому, буду готувати улюблену ікру, але тепер за Вашим рецептом.

Наступний запис

2015-07-12 20:14

Запечена цвітна капуста.

17
15

© 2010 - 2024. Всі права захищено.