Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-08-14 02:46

Не макарони по-флотськи, або Сама найсмачніша м'ясна швидкострава, яку тільки можна уявити! )

Років так в 25 я взнала, що всі, виявляється, їли #МакарониПоФлотськи . Обалдіти!!! ) Бо у моїй сім'ї все життя готували по-флотськи... #рис ! Тепер я "бі" - готую і так, і так. ))) Але рис по-флотськи залишається найулюбленішою моєю стравою із смаком дитинства! Ще й чоловіка присадила! Ги! )
Готую страву просто і без зайвої мороки.
Відварюю рис у великій кількості солоної води до повної готовності. Зливаю воду через друшляк та добре промиваю заздалегідь закип'яченою водою (іноді - навіть холодною, аби лише кип'яченою).
М'ясо перемелюю на м'ясорубці відразу у сковорідку, щоб менше його ущільнювати перекладанням із миски. Додаю олію та/або смалець, сіль, гіркий мелений перець та/або, якщо є настрій - мої улюблені спеції "Італійські трави". Смажу. Коли тільки-но схватився низ - виделкою його дрібню, щоб отримати м'ясо, що виглядає як у голубцях чи фаршированому перцеві - розсипчасто та дрібно. Смажу, періодично помішуючи, до тої кондиції, яку вважаю потрібною. Орієнтуюсь на найдрібніші м'ясні "крихти" - якщо вони стали закоричнюватись, то треба знімати 'ясо та додавати у рис. Потім треба все гарно перемішати, щоб вийшла #однорідна #розсипчаста #суміш .
Найсмачніше та найгарніше виходить із яловичиною. Вона така темна виходить, і контраст із рисом - шикарний! Та й смак чудовий, особливий.
На другому місці - свинина. Дотемна не засмажиш, бо будуть сухарики. Але #пахне - слинки течуть. Кастрюлю на 3 літри можемо вдвох з чоловіком заточити менш, ніж за два дні, бо нічого іншого не їмо! )))Син допомагає по-троху, але його "доля" губиться в порівнянні із нашим обжорством! )
На третьому місці - #курятина . Тут вже доводиться йти по більш класичній схемі - окремо обсмажувати цибулю, потім - м'ясо, і все це поєднувати із рисом. Без цибулі немає ніякого виразного смаку.
Подавала рис із салатом "по-ресторанному", презентованому нам Танєчкою Безсоновою. )
Смакота і гарнота в одному наборі!! Мммммм!!! Айсово!!! ))))
21

Коментарі 19

  • 2015-08-14 08:40
    Хи-хи. А сердечко то мне или мужу?))) шучу. А ты меня удивила своим рисиком! А ты всегда его так варишь, в смысле, промываешь? И ещё я не поняла: рис нужно перемешать с фаршем после его обжаривания? Не нужно рис обжаривать вместе с фаршем? Я думаю, что результат вкусный и похож на голубцы без капусты.
    • 2015-08-14 18:43
      Я ж написала, що я "бі", так що сердечко і тобі, і чоловікові! ))) ))) Рис майже завжди так варю - тобто не кашу ,а промиваю. Кашу варю, коли підлива від м'яса залишилась, або коли нехочеться вошкатись із помішуванням-зливанням-промиванням рису. ))) Так, зварений рис треба перемішати з подсмаженим фаршем. ))) Голубці без капусти в мене все одно не такі, бо я в рис кладу томатну зажарку, та й морква з цибулею туж міняють смак. )))
      • 2015-08-14 19:22
        муж не ревнует? Ты меня натолкнула на одну идею с кашей... завтра покажу. По поводу риса: после приобретения мультиварки рисик тааааакой рассыпчатый...
        • 2015-08-15 02:34
          Чоловік прикалується )))
      • 2015-08-15 00:17
        Люблю темки, де пахне смаженим)) А тут щось пропустила))
        • 2015-08-15 02:34
          Ги))))))))))))))
  • 2015-08-14 12:01
    Доброго дня. А моя сім'я завжди готувала саме макарони по-флотськи. А ось Ваш рис мене здивував, він більше схожий на плов, тільки без томату. Але я обов'язково тепер скуштую рис по-флотськи, хочеться скуштувати і такий рис.
    • 2015-08-14 18:44
      Доброго і Вам! ) Так, самий прикол, що немає томату. Я взагалі томатні соуси та підливи не дуже люблю, мені краще білі - сметана, майонез. Так що ця страва - зе бест для мене! )
  • 2015-08-14 12:03
    Цікава у тебе страва вийшла! А моя мама ще трішки по іншому робила: відварила рис, підсмажила на сковорідці цибулю, моркву, шматочки м'яса + спеції, томат, трішки води і цим поливала рис (не вимішувала) :)
    • 2015-08-14 18:45
      То вже азу якесь ;) :)))))))))) І то треба вошкатись таки довго. А з цим клопоту - на 1 бал, а смакоти на 100! )))
      • 2015-08-14 18:56
        Та ми називали, що це плов :))))))))))) При нагоді спробую твій рецепт!
        • 2015-08-15 02:35
          Як ти яхту назвеш... )))
          • 2015-08-15 08:04
            Вірніше то мама так назвала, а ми і звикли :)
  • 2015-08-14 12:10
    Думаю це дуже вкусна страва. Взагалi для мене якщо в стравi є м'ясо, то це вкусно)) Але я згодна з Osodu, макарони по-флотськи бiльш вiдома страва. Я хочу скуштувати це блюдо i обов'язково зроблю його. Дякую за рецепт.
    • 2015-08-14 18:45
      Буль ласка! ) Приготуєте - то напишіть. як воно Вам! ))
  • 2015-08-14 18:46
    Чекаю від всіх відгуків - хто приготував, я кому як на смак! ))
  • 2015-08-15 00:16
    Покажіть мені того, хто не любить макарони по-флотські)) Але рис - це справді щось новеньке. І промивання зацікавило - напевне тоді він справді дуже розсипчатий)
    • 2015-08-15 02:35
      Я взагалі не знала, що рис варять як гречку )))
  • 2015-08-16 13:33
    Завжди готувала та готую рис саме так - промиваю, засипаю у каструлю з великою кількістю підсоленої киплячої води, як звариться - на дуршлаг, відцежую та промиваю обов’ясзково холодною(!) водою. Головне - слідкувати, щоб рис не зовсім розварився;) Завжди беру довгий рис - з ним ніяких проблем ще не було.  
    Фарш до рису найчастіше готую з курятини. Але цибулю ніколи попередньо не обсмажую. Кидаю курячий фарш на сковородку, обсмажую на великому вогні, розпушуючи виделкою, а потім додаю дрібно посічену цибулю, зменшую вогонь, додаю сіль, перець та лавровий лист і накриваю кришкою, нехай собі тушкується у власному та луковому соці. Виходить дуже ніжний, смачний та ароматний. Готую таким чином і м’ясо до макаронів по-флотськи, і ліниві голубці (чи линиві перці - залежно від того, який овоч буде нарізаний та покладений разом з рисом та фаршем на сковородку). І лінивий плов! До речі, у класичний узбецький рецепт плову томат не йде (Osoduz, це для вас!). З томатом - це інша узбецька страва, вона зветься "шавля". А от морква - обов’язковий компонент. У справжній плов ії нарізають соломкою. А до лінивого - можна й на терці натерти/ Xи навіть блендером змолоти, що я і роблю - нещодавно придбала цей девайc. Подрібнену моркву додаю до фаршу разом з цибулею. Вона дуже швидко тушкується, дає і смак, і плов буде приємного жовтуватого коліру. Потім - зварений рис. І приправи - який плов без них? Найчастіше беру готову суміш (коли покупаю у магазині - слідкую, шоб глутамату не було, а зіра - навпаки, була!), та додаю ще сушений барбарис. І ніякого томату! Мені і з помідорами дуже до вподоби - але це вже інша страва, чи шавля, чи ризотто, залежить від деяких кулинарних тонкощів та, звісно, приправ.. Ось скільки вариантів з рису та м’ясного фаршу!

Наступний запис

2015-08-13 22:26

Огірки в кетчупі чілі

21
31

© 2010 - 2024. Всі права захищено.