Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-05-29 23:50

Приготування окрошки на сироватці

Можна приготувати окрошку з використанням або відвареного м'яса, або вареної ковбаси.
Прекрасно підійде #ковбаса "Докторська" або ковбаса "Олів'є" -350-400г.
Крім того необхідно:
1-2 свіжих огірка
4-5 середніх картоплин (відварити)
2-3 яйця
#сироватка розливна - 1-1,2 л
майонез - 3 ст. ложки
сіль за смаком
лимонна кислота за смаком (можна замінити оцтом)
#Зелень (цибуля, кріп)
М'ясо відварити та нарізати маленькими кубиками.
Можна замість м'яса використовувати варену ковбасу.
Очистіть картоплю, відваріть її цілком. Також попередньо необхідно відварити #яйця та очистити їх.
Коли #картопля охолоне, поріжте її кубиками. Те ж саме виконайте з яйцями. Свіжі #огірки аналогічно дрібно поріжте кубиками, покришите зелений #лук та кріп. Все добре перемішайте.
Додайте сироватку, сіль, лимонну кислоту, сметану і #майонез .
Все ще раз перемішайте і розлийте по тарілках.
Смачного!
4

Коментарі 6

  • 2015-05-30 12:18
    Мабуть, не повірите, але я ще ніколи в житті ні не готувала, ні не пробувала окрошку :(  
    Кажете, смачно? ;)
  • 2015-05-30 14:55
    Як на чий смак. За таким рецептом - з ковбасою чи мясом - мені більш подобається традиційна, на квасі. У неї ще дуже добре редиску покласти, та свіжої зелені, та трішечки гірчицею заправити. Звісно, ковбаса повинна бути якісною, не з дешевих. "Олів’є" - не кращий варіант, на мій погляд, забагато в неї рослинного білку, сої. З "докторською" чи хорошими сосисками чи відвареним м’ясом набагато краще. 
    Тепер саме щодо рецепту. Навіщо на сироватці таку окрошку готувати - задля зменшення калорій? Так все одно потім сметаною заправляти потрібно, та ще й майонезом (на мою думку, він тут зовсім зайвий). Краще на кислуватому нежирному кефирі приготувати - і ніякого оцту чи лимонної кислоти. Чи додати дрібно порізані листочки молоденького щавелю - вони дадуть оцю приємну кислинку.  
    На кефирі чи кислому молоці взагалі багато рецептів окрошки є. На Кавказі, наприклад, ії готують без м’яса - тільки яйця та огірки з редискою. А заправляють аджикою! Але справжньою, "термоядерною": ніякого томату, тільки гострий перець, часник, сіль та спеції.  
    Дуже корисна дієтична страва. - знаменитий литовський Шалтіборщу (холодний борщ) Круті яйця, свіжі огірки, редиска те зелень, а саме головне - відварений молодий буряк, дрібно порізаний. Варити його краще у трохи підкисленої оцтом воді - краще збереже колір, та смак буде дещо "маринований", це дасть кислинку. Усе це заливають кефіром (підійде нежирний та не дуже густий). А відварену картоплю подають окремо - замість хліба.  
    А мій улюблений рецепт на кефирі - болгарський таратор: з огірками, зеленню, часником (розчавлені зубки ти молоди пера), та подрібненими скалкою волоськими горіхами. Гоструватий такий та неймовірно освіжаючий, у літню спеку - саме те!
    • 2015-05-30 17:42
      Я на квасі не роблю окрошку. Колись пригостили - не сподобалося. Кефір з дитинства не люблю. Тому готуємо зазвичай або на сироватці, або на воді з додаванням оцту або лимонної кислоти. Редиску теж іноді додаємо в окрошку, але дуже рідко. 
      Ковбаса "олів'є" хоч і простіше, ніж "докторська", але для невеликого бюджету в самий раз. Зараз доводиться на всьому економити. Криза.
  • 2015-05-31 13:01
    Хороший рецепт. Готувала. Всім сподобалося. Сироватку не дуже полюбляю,однак якщо додати сметани, то смачно. Такий собі економ варіант. Хоча, як на мене, з кефіром - найкраще. Пробувала також без м"ясної складової, замісь цього клала яйця. Теж непогано. Дякую за рецепт. Всім смачного.
  • 2015-05-31 13:56
    Я окрошку на сиворотці ніколи не коштувала. Ми зазвичай готуємо її на домашньому квасі і іноді додаємо куряце філе , замість мяса. Якось готували на кефірі, то мені вона не сильно сподобалась. Сам в неї, специфічеий вийшов.
  • 2015-05-31 23:41
    А навіщо лимонна кислота? Сироватка ж і так кисла... хоча я тільки домашню пробувала.  
    До речі, якщо не любите кефір, то можна на нежирній сметані - вона досить ріденька. Хоча і з сироваткою виходить класний рецепт)

Наступний запис

2015-05-29 22:20

Ліниві біляші для справжніх лінивців:)

16
12

© 2010 - 2024. Всі права захищено.