Кулінарні рецепти

Група, учасників: 42
2015-07-06 10:03

Ікра з баклажанів.

Важко переоцінити смакові якості баклажанів, а тим паче їх користь, про яку гарно написала мешканка сайту – Тетяна у своїй статті «Фото баклажанів та пару слів про них» http://betaproject.net/tsikavi_fakty/wall-i9820.ht...
Отже, представляю вам улюблену ікру заморську – баклажанну.
Необхідні інгредієнти та технологія приготування.
#Баклажани (3 середні), як і цибулю (1 середня), порізати дрібними кубиками. Моркву (1 середня) натерти на терку з великими отворами. На !холодну пательню, змащену олією, висипати порізані баклажани і посолити трішки. Перемішати. Накрити кришкою і «томити» їх на маленькому вогні 10 хвилин. Така технологія дозволяє баклажанам виділити сік і менше вбирати олії, поступово доходячи до готовності. Далі додаємо #цибулю і #моркву , перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Далі солимо, перчимо, змішуємо з приправами за смаком. Нарешті додаємо 2 столові ложки томатної пасти, 100-150 г. води, вичавлений #часник (2-4 зубця), перемішуємо і на середньому вогні тушкуємо ще 5-7 хвилин під кришкою.
Намазуйте на хліб, навертайте ложками… ікра смакує будь як!
10

Коментарі 9

  • 2015-07-06 13:37
    Цікава технологія "томління" баклажанів на пательні, я не чула про таку! Все думала, як його готувати баклажани, щоб вони не вбирали в себе багато олії.
    • 2015-07-06 14:04
      Та я сама долго билась, чтобы икра не жирная получалась. Наконец-то нашла способ. )
    • 2015-07-09 11:30
      Спробуйте запекти баклажани цілими у духовці. Олії потребно зовсім трохи - тільки змастити противень. Вони повинні стат м’якими та навіть полопатися - тоді вони готові. А потім з печених баклажанів зняти шкірочку і готувати ікру. Рецептів її чимало, мені найбільш подобається зі свіжими помидорами. Готую її так. Разом з баклажанами пеку солодкий перець. Норма в мене така: на один середній баклажан - один стручок перцю. З печених овочів знимаю шкірочку та подрібнюю на м’ясорубці (якщо є - можна й блендером, ще краше вийде). Щоб ікра була густішою, трохи витримую овочеве пюре під гнітом: кладу його у каструлю, поверх нього - тарілку, а на неї - трьохлитрову банку з водою. Постоіть з півгодини - потім знимаю груз та акуратно зливаю рідину (до речі, з нею "виходить" і зайва гіркота з баклажанів). Ну а далі - заправляю ікру дрібно посіченою свіжою цибулею та свіжими помидорами. Їх краще за все брати крупні, м’ясисті та не дуже соковиті. Ошпарити окропом, щоб відійшла шкірочка - і теж на м’ясорубку. Такий свіжий "томат" змішую з баклажанами, додаю трішечки олії, оцту, сіль-перець, товчений часник - усе, ікра готова! Дуже смачна, освіжаюча страва для літа, і ніякої зайвої пересмаженої олії. 
      А за рецептом, який навела tatiana_bezsonova, я готую заготтівлю для ікри на зиму. Тільки додаю ще біле коріння та солодкий перець, мені так більш подобається. А томат не кладу: без томату в мене така ікра краще зберігається. Тушковані овочі гарячими розкладую по півлітрових банках, стерилізую та закачую кришками. Можна й не стерилізувати, а одразу закрити пластиковими кришками чи "твіст-офф". Але тоді треба у холодильнику хранити (в мене до Нового року добре зберігається, може, й довше простояла би - але з’ідається раніше;)). А взимку з цого напівфабриката готую смачну "смажену" ікру: розминаю овочі з банки, тушкую з томатом та заправляю часником.
  • 2015-07-07 12:49
    Добрий день! Рецепт цікавий, але.... Як ви позбавляєте баклажани від гіркоти? Чому ви не написали про те, що їх необхідно або попередньо запекти в духовці, або засипати сіллю? Якщо не прибрати гіркоту з баклажанів, то ікра з цього овоча не буде придатною до вживання.
    • 2015-07-07 12:56
      Ха! Я не знаю какие вы баклажаны едите, но в МОИХ баклажанах горечи нет. Знаете, я думаю, что вы просто из той категории людей, которые чувствуют что-то подобное на горечь. Я же даже не понимаю о чем речь, т.к. обожаю баклажаны. Поэтому НИКОГДА ничем их не вымачиваю и не выпекаю для избавления от мнимой горечи. Трескаем их и в виде икры, и с майонезом и чесноком без всяких там. Каждому своё. ))
  • 2015-07-09 23:38
    Пробуваоа варіант з запіканням - набагато швидше. 
    Читаю тут усі Ваші рецепти - Ви взагалі колись спите???
    • 2015-07-09 23:55
      Вы кому вопрос задали, мне? Какое запекание?
      • 2015-07-10 00:06
        Питання про сон Вам)) 
         
        А про запікання трішки вище написала Olena_A, я так теж пробувала і мені сподобалося.
        • 2015-07-10 10:30
          ))) Конечно сплю... Еще и как! ;)

Наступний запис

2015-07-05 22:12

Смачні оладки з кабачків

13
13

© 2010 - 2024. Всі права захищено.